Annemarijne Mohlmann pakte afgelopen weekend de dubbel in de categorie Women 17+. Na haar Europese titel in Verona gaan de wedstrijden op Europees niveau uitstekend voor haar.

Photo: Lou Designs & Photography

Zolder is ook voor Annemarijne een bekende baan en het weekend ging eigenlijk beter dan verwacht voor haar. “Ik weet van mezelf wat ik hier kan. Daardoor ging ik al met een goed gevoel de wedstrijd in. Het feit dat er een Pro Gate ligt, versterkte dit gevoel. Ik ben altijd goed weg uit dit hek.” Beide dagen verliepen prima voor Annemarijne… In de moto’s was ze steeds goed weg uit het hek. Daarna reed ze ook een uitstekend eerste stuk. Zaterdag was het allemaal nog wel een beetje spannend voor haar. “Doordat er veel nieuwe meiden zijn, weet je niet wat je kan verwachten. Beide dagen wist ik mijn moto’s te winnen. Ik mocht mezelf klaar maken voor de kwart finale. Doordat ik een goed gevoel over had gehouden aan de manches, kon ik mezelf goed focussen en ging ik zelfverzekerd de kwart finale in. Dankzij dit gevoel, durfde ik ook binnen te starten, wat weer een voordeel is gezien die enorme eerste bocht.”

Photo: Lou Designs & Photography

Beide dagen kwam Annemarijne met een goed resultaat die kwart finale uit. Ze plaatste zich op zaterdag als eerste voor de halve en op de zondag werd ze tweede. “De halve finales vind ik altijd ‘tricky’, omdat een slechte start, of een ander foutje, dan het verschil kan maken. Ik wist mijn goede starts echter vol te houden en kwam ik ook de halve finale door.” In de halve finale kwam ze zaterdag als tweede over de streep en zondags pakte ze de winst. “In de finales moest het toen gebeuren!” Omdat Annemarijne vol vertrouwen was over haar starts, durfde ze ook in de finale aan de binnenkant te starten. Op het eerste stuk wist ze ook goed te versnellen, met als resultaat twee keer eerste! Tijdens het terugkijken van haar finales, zag ze nog wel wat verbeterpuntjes. “Ik zie nog wat puntjes ter verbetering, maar al met al kan ik tevreden zijn met deze resultaten zo vroeg in het seizoen.” Door haar winst op de zaterdag, ging Annemarijne met een goed gevoel die zondag in. Haar valkuil is vaak, dat ze al tevreden is en dat ze daardoor haar focus verliest voor de tweede dag. “Gelukkig wist ik dit weekend wel mijn focus vast te houden en niet tevreden te zijn, met een mindere prestatie dan de dag ervoor!”