BMX Trainingen

BMX Trainingen is een idee van Robin van der Kolk. Wij van BMX Report vroegen Robin naar zijn idee en wat het nu precies inhoudt…

Het idee is eigenlijk ontstaan, nadat ik regelmatig vragen kreeg van ouders over trainingen die ik gaf. De vraag, waarom zij niet op de hoogte waren gesteld, omdat ze er graag bij hadden willen zijn. Vooral na mijn bomvolle wintertrainingen, de afgelopen twee maanden, steeg de vraag enorm! Ik heb nagedacht hoe dit het beste op te lossen zou zijn. Ik ging er vanuit dat het niet alleen bij mij een probleem was, dat ouders en rijders te laat op de hoogte werden gebracht van clinics die er zijn en daardoor lege plekken in een clinic ontstaan. Dat is zonde en gebeurt ook vast en zeker bij andere rijders/trainers. Als trainer heb je het liefste dat je groep gevuld is, maar hoe kan je dat het beste doen? Een manier die veel gebruikt wordt, is de afdelingen te mailen, met de vraag of zij het door willen sturen naar de verenigingen en die weer naar de leden. Dit is erg omslachtig en helaas communiceert niet iedere club het tijdig richting haar leden.

Aangezien onze zuiderburen mij en andere BMX’ers ook vaak hebben ingehuurd om trainingen te verzorgen, wil ik hun ook de mogelijkheid bieden om in te schrijven voor de trainingen. Een internationaal tintje!

BMXTrainingen werkt dus eigenlijk als een bemiddelaar. Ik lever de trainer(s) op een bepaalde datum op een baan, verzorg het marketing gedeelte en probeer de clinic vol te laten stromen. Vraag en aanbod bij elkaar brengen, zonder gebruik te hoeven maken van afdelingen en verenigingen die het moeten doorsturen. Social media en mond op mond reclame moeten het werk doen. Het belangrijkste doel van de clinics is kwaliteit leveren! Bij één trainer zal de groep nooit groter zijn dan 24 (met assistentie), bij twee trainers 32, en bij drie trainers 40 rijders. Zo behoud je de kwaliteit en persoonlijke aandacht​​ die er gegeven kan worden. Om maar direct af te trappen: zaterdag 18 maart staat er in Heiloo een clinic gepland met Raymon van der Biezen en op 19 maart in Rijswijk met Twan van Gendt en mijzelf, waar nog maar een handjevol plekken vrij zijn. Op 20 mei zal er met 3 trainers een clinic komen in Nuland, waar de TC op 11 juni verreden zal worden. Een ideale voorbereiding! Echter is de inschrijving nog niet geopend, dus kunnen mensen nog niet inschrijven! Wanneer rijders zich aanmelden voor een clinic, krijgen ze automatisch (eenmalig) een mailtje wanneer er een nieuwe clinic is!

​​Uiteraard is kwaliteit leveren niet het enige punt wat hoog in het vaandel staat. Er is ook nog iets anders unieks, er zijn namelijk plannen om extraatjes te realiseren voor de rijders. Om een kleine tip van de sluier te geven: Op de 18e en 19e krijgen rijders €10,- korting, wanneer zij op beide dagen mee doen. Inmiddels zijn dat er al 20!! Voor de volgende clinics die er gaan komen wil ik telkens verschillende leuke acties uitzetten. Er zullen bijvoorbeeld gratis plekken toegekend worden bij like en deel acties via Facebook en door middel van verloting inschrijfbedragen teruggeven worden op de dag zelf. Ook wil ik met BMX shops in gesprek gaan om bijvoorbeeld cadeaubonnen/materiaal te verloten onder aanmeldingen. Heb jij dus een BMX shop en ben je benieuwd wat de plannen zijn? Stuur me een mail via BMXTrainingen@Gmail.com en dan kunnen we de mogelijkheden bespreken!

Wat we inmiddels ook steeds vaker zien is dat je moet betalen om foto’s in hoge resolutie te verkrijgen. Daarom wil ik ook met fotografen leuke acties opzetten om bijvoorbeeld korting te krijgen op foto downloads, of bijvoorbeeld een aantal gratis foto’s. Dus ook met BMX fotografen kom ik graag in contact!

​Al met al zijn er in ieder geval genoeg ideeën om van een clinic dag, een leuk uitje te maken én beter te worden! Like de BMXTrainingen Facebook pagina en blijf op de hoogte!

Met sportieve groet,
Robin van der Kolk