Op 2 april reed men nog de eerste regio wedstrijd in de NFF, nu was er de eerste PK van het seizoen. Dit keer bij club FCC Ammersoyen. Een lekkere actieve start van het seizoen dus.

Nadat alle rijders even de baan hadden kunnen verkennen, begon de wedstrijd wederom om elf uur. De sfeer zat er goed in, zowel bij de rijders als de vrijwilligers van de club. Omdat ze de week ervoor al een wedstrijd hadden gehad, was FCC Ammersoyen er helemaal klaar voor. De baan lag er strak bij en liep goed. Ook werkte het weer mee, en was het droog en zonnig, maar niet te warm. Perfect weer om te fietsen dus!

Photo: Rob Jacobs

Na de manches was het tijd voor de finale rondes, die uiteindelijk bepaalde wie er in de finale terecht zouden komen. Eenmaal in de finale maakte alle rijders kans om de titel “Brabants kampioen” te verdienen. Ook krijg je bij de nationale wedstrijden als winnaar altijd de bekende kampioenstrui, om te laten zien dat je de kampioen van de provincie bent. voor een heleboel jongere rijders een mooi item, om te verdienen en natuurlijk zoveel mogelijk te dragen naar school. Buiten de normale leeftijdsklasse om, is er ook een promotie klasse, voor zowel de jonge als de oudere rijders. Deze klasse gaat niet om winst per provincie, maar telt alle resultaten bij elkaar op om uiteindelijk de winnaar te worden van het hoogste klassement bij de NFF. Voor de rijders die zich hier op focussen is dit dus een belangrijke wedstrijd om te rijden. Want dan weten de BMX’ers waar ze staan na de winter en kunnen ze uiteraard de eerste punten voor het klassement scoren.

Photo: Rob Jacobs

Opvallend waren de clubshirts van FCC Ammersoyen dit weekend. De club fietsten namelijk voor het eerst een wedstrijd, in hun mooie nieuwe clubshirts. De nationale wedstrijden zijn niet alleen geweldige wedstrijden om te rijden, ook zijn ze van belang als je mee wilt doen aan het Nederlands kampioenschap binnen de NFF. Nog een goede reden om bij alle PK’s aanwezig te zijn. Het aantal wedstrijden dat je moet rijden werkt als volgt:

Vanaf het vorige NK (2016) zijn er in 2016 al 5 nationale wedstrijden geweest.

  • 25.06.2016 Twents Kampioenschap in Nijverdal
  • 17.09-2016 Drents Kampioenschap in Assen
  • 01.10.2016 Kampioenschap v/h Olieveld in Schoonebeek
  • 15.10.2016 Brabants Kampioenschap in Berlicum
  • 29.10.2016 Veluws Kampioenschap in Apeldoorn

Dit seizoen (2017) staan er ook 5 op het programma, tot aan het NK. Vier + de Plaatsingswedstrijd:

  • 08.04.2017 Brabants Kampioenschap in Ammerzoden
  • 22.04.2017 Overijssels Kampioenschap in Dedemsvaart
  • 13.05.2017 Fries Kampioenschap Noordbergum
  • 20.05.2017 Veluws Kampioenschap in Kootwijkerbroek
  • 03.06.2017 Plaatsingswedstrijd

Er worden dus in totaal 10 nationale wedstrijden georganiseerd. De formule voor het Nederlands kampioenschap is als volgt:

Aantal wedstrijden minus 4 (met een minimum van 4). In dit geval dus 10-4=6 wedstrijden die meetellen!