Photo: Instagram

Daniël Wedemeijer 11e tijdens de finale van de wereldbeker BMX Freestyle in Hiroshima, Japan. Aangezien de Nederlander vorig seizoen geen enkele finale reed, was hij tevreden met zijn resultaat.

Het weekend verliep uitstekend voor Wedemeijer. Afgelopen winter kon de Nederlander voor het eerst sinds drie jaar, weer een beetje  trainen. Vanwege verschillende blessures was dit andere jaren niet mogelijk. Hierdoor kon Wedemeijer het seizoen sterker beginnen. “Het was de eerste World Cup van het seizoen. Ik moest nog wel een beetje zoeken en kijken, welke richting ik op moest met hetgeen wat ik in de winter had getraind. Maar ik kan tevreden terugkijken.”

Vorig seizoen stond de Nederlander in geen enkele finale, dus met zijn plaatsing voor een finale tijdens de eerste wereldbeker dit seizoen, gaf hem een goed gevoel. “Het is heerlijk om weer een finale te halen. Vorig jaar was een slecht jaar en mijn doel was deze winter om me voor te bereiden op het behalen van finales. Die stijgende lijn pakken was het doel en dat ik heb dit weekend weten te realiseren. Het is nu zaak deze lijn vol te houden.” Wedemeijer stond weer eens in de finale tussen al het geweld, want de gehele Freestyle top was aanwezig voor deze wereldbeker.

De volgende wereldbeker is die in Montpellier in Frankrijk. Terugkijkend op zijn score weet Wedemeijer waar hij aan moet werken. “Het zijn de grotere tricks, waar ik aan moet werken. Waar ik normaal één enkele tail whip gooi, moeten er dat twee worden. Ik moet meer gaan combineren in mijn trics en dat heb ik de afgelopen maanden wel getraind, alleen moet ik dat nu gaan toepassen. Het gevoel is aanwezig… De finale plaats heeft me meer vertrouwen richting Montpellier gegeven. En met mijn nieuwe tricks is het taak om daar een podium plaats te halen.”

F U F A N U ! FISE

Geplaatst door Daniel Wedemeijer op zondag 8 april 2018