Het Daylight Team reed afgelopen weekend de tweede in de reeks 3Nations Cup, in Massen België. Het weer was redelijk omgeslagen en het voelde op sommige momenten en in de avonden aardig fris aan. Het was weer even wennen, na een lange warme periode.

Voor de rijders was het een prima temperatuur om te fietsen, buiten de buien van zaterdag om natuurlijk. Daylight was weer goed vertegenwoordigd, met rijders vanuit de Belgische en de Nederlandse delegatie.

Op zaterdag stonden de volgende rijders aan de start:

  • Bas van Uden boys 9/10
  • Tristan van der Sanden Boys 11/12
  • Scott Verhoeven boys 11/12
  • Jeroen van der Sanden Cruisers 35-44
  • Melissa van der Sanden Girls 13/14
  • Aiko Gommers Girls 13/14
  • Robyn Gommers Girls 13/14
  • Boris van Kessel Boys 15/16
  • Mila Kool Girls 15/16

Rijders Tristan en Melissa kwamen zaterdag niet verder dan de manches. Tristan had erg netjes gereden en Melissa had de pech dat ze in de manches al ontzettend zwaar zat ingedeeld. Boris kwam de manches, achtste finale en kwart goed door, maar strandde helaas in de halve finale op een zevende plaats. Verder waren er deze dag alleen maar finales voor de Daylight rijders! Jeroen reed naar een achtste plaats in zijn cruiser finale. En ook Bas reed naar een nette achtste plaats in de finale. Robyn moest genoegen nemen met een zevende plaats in de finale en haar zus Aiko, reed naar een vierde plaats. Scott deed het heel netjes en wist een zesde plaats te bemachtigen. Mila sloot haar dag met een podiumplaats af. Zij pakte de tweede plaats. Lars Kool: “Het was een goeie dag voor het team! Op naar zondag, de tweede dag!”

Photo: Astrid Fotografie

Zondag reed Jeroen niet en reed Yentl Nijs mee in de junioren klasse. Helaas weer niet zoals gehoopt, maar ook vandaag hield het voor Tristan en Melissa op na de manches. Bas moest vandaag genoegen nemen met een achtste plaats in de halve finale. Ook Scott moest het doen met een achtste plaats in de halve finale. Boris reed de halve finale, maar eindigde daarin als zevende. Ook voor hem hield de dag hier op. Waar Robyn genoegen moest nemen met een zesde plaats in de halve finale, reed Aiko naar een zesde plaats in de finale. Yentl reed alleen manches en sloot haar dag af, met een vierde plaats algemeen. Mila reed wederom stabiel en eindigde net als zaterdag op een tweede plaats in de finale. Lars Kool: “Het was weer even wennen na de zomerstop, maar met goeie zin gaan we nu op naar de komende TC in Haaksbergen dit weekend!”

Photo: Astrid Fotografie