Het Daylight Factory Team reed afgelopen zondag het NK BMX in Uithoorn. Het was een Nederlands Kampioenschap, met heel veel blijdschap, maar ook met teleurstelling.

Het team moest het doen zonder rijder Wesley Eijndhoven, die met zijn gebroken sleutelbeen en zijn gekneusde longen, niet kon fietsen. Maar hij was er wel om het team aan te moedigen en dat was super!

Voor het team stonden de volgende rijders aan de start:

  • Jeroen van der Sanden cruisers 30/44
  • Tristan van der Sanden boys 11
  • Melissa van der Sanden girls 13/14
  • Jill Vogelpoel girls 11/12
  • Dean Vermeulen boys 7 min
  • Bas van Uden boys 10
  • Boris van Kessel boys 16
  • Dustin Eijndhoven cruisers 17/29
  • Mila Kool girls 15/16

Het team kende aan het einde van de dag één Nederlands kampioene. Jill Vogelpoel pakte de titel in de klasse Girls 11/12 jaar en was daar enorm blij mee. Lars Kool: “Ik ben onwijs trots op haar!”

Photo: PeeJee Media

Voor Tristan hield het helaas in de manches op en ook Dean had dikke vette pech door een valpartij en miste hierdoor de halve finale. Melissa reed tot in de halve finale, waar ze helaas vijfde werd en de finale bijna voor het grijpen lag. Boris reed ook tot in de halve finale, waar het heetst van de strijd hem zijn finale plek kostte. Dustin reed een mooie wedstrijd, maar ook voor hem hield het in de halve finale op. Jeroen reed bij de cruisers in de finale naar een mooie verdiende vierde plaats. Iets waar het team, maar zeker ook Jeroen, erg trots op is.

Photo: PeeJee Media

Bas van Uden reed regelrecht het podium op, waar hij een mooie derde plaats mocht innemen.

Photo: PeeJee Media

Mila pakte in de finale de snelste start, om vervolgens uit haar clicks te schieten en terug te vallen naar een zevende plaats. Vechtend kwam ze vanaf deze plek, bijna terug naar twee. Maar Mila sloot haar NK af, met een derde plaats. Mila Kool: “Uitclicken is echt waardeloos, op zo’n moment. Maar het was fijn dat er na de race, zoveel mensen en bmx’ers naar mij toe kwamen, die het ook hadden gezien en mij complimenteerde dat ik zo snel over de baan ging en dat het jammer was dat dat gebeurde. Ondanks dat ik de titel niet pakte, reed ik echt een goeie race en ben ik zeker klaar voor Sarrians!”

Photo: PeeJee Media

Teambaas Lars Kool is trots op alle rijders en op wat ze het weekend gepresteerd hebben! Ondanks de pech van sommige, is iedereen toch echt in de EK stemming en zal het team zeker van zich laten gelden in het warme Frankrijk. Lars: “We hebben een gouden medaille, maar wat nog belangrijker is, we hebben een team van GOUD!”

Tekst: Wendy Kool