Deon Goorman reed het weekend de Europese BMX rondes in Zolder, België. Zolder is één van zijn favoriete banen. Dit was te zien, want Deon won beide dagen.

Vrijdagmiddag na schooltijd vertrok de familie naar Zolder, zodat Deon in de middag nog kon trainen. “Ik had er erg veel zin in. Niet alleen in het rijden op één van mijn favoriete banen, maar ook om iedereen weer te zien.” Ook voor Deon was het spannend dit weekend… Deze wedstrijd kon hij zien op welk niveau hij zat, ten opzichte van de rest van Europa.

Photo: Lou Designs & Photography

Want de complete Europese top was aanwezig in Zolder voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Deon rijdt sinds kort op een grotere maat fiets en dat maakte het allemaal nog spannender voor dit weekend. Zaterdag werd de eerste ronde verreden. Het regende af en toe en men moest lang wachten, wat het allemaal niet makkelijk maakte. Deon kwam zijn moto’s goed door, hij won ze allebei. Na zijn moto’s moest hij wachten… In totaal 7 uur voordat hij zijn 1/4 finale kon rijden. Gelukkig deed hem dit niet veel en won hij zijn kwart, zijn halve en ook zijn finale die dag! “Ik was superblij met deze eerste overwinning van het seizoen.”

Zondag was de tweede dag en na een korte nacht, begon het allemaal weer van voren af aan. Deon reed zijn eerste moto goed. Bij de tweede moto stond Deon ineens op de tribune. Hij had zojuist lek gereden in het Parc fermé. Dankzij de chef d’equipe en een Belgische medewerker, kreeg hij 10 moto’s de tijd om zijn band te maken. Door de hulp van de vader van Mats de Ridder en de hulp van Revolution BMX, kon Deon nog net op tijd starten voor zijn tweede moto. Alsof er niets was gebeurd, won Deon ook deze moto! Vandaag duurde de pauzes iets korter, wat beter was voor het ritme. Deon won ook vandaag de kwart, de halve en uiteindelijk de finale. “De finale vond ik wel spannend, want het was een vermoeiend weekend, met lange dagen. Ik was na afloop superblij dat ik beide dagen winnend afsloot!”