Deon Goorman reed het WK in Medellin, Colombia. Vorig jaar in Zolder werd hij nog vijfde. In Colombia werd hij mooi vierde van de wereld.

Voor Goorman begon het WK niet zo goed. Hij was zenuwachtig en dat kon je zien aan zijn eerste twee manches. Deze waren dan ook niet zo goed. Goorman eindigde in beide manches op de vierde plaats. ┬áNa wat geruststellende woorden van zowel papa als de trainer, ging de derde manche een heel stuk beter. De jonge BMX’er wist zijn derde overtuigend te winnen. Op naar de kwart finale, waar Goorman ook weer erg sterk reed en wederom de winst pakte. In de halve finale had de jonge BMX’er een slechte start, waardoor hij op de achtste plek kwam te liggen. Door het ‘geluk’ van een valpartij, wist Goorman op te schuiven naar een kwalificerende positie. Goorman eindigde als vierde in die halve finale en plaatste zich daarmee voor de finale. Zijn doel van voor het WK was hiermee behaald…

Goorman vond de baan in Medellin, Colombia, erg leuk. De baan was voor het WK speciaal aan gelegd. Vooral het derde stuk, waar veel bultjes achter elkaar lagen, vond hij leuk. De voorbereiding op de baan tijdens de landentraining was voor Goorman goed gegaan. ,,Ik vond de landentraining erg leuk. Ik heb best wel veel rondjes kunnen rijden.”

Het WK in Colombia was voor Goorman de eerste keer, dat hij zo ver van huis was. De jonge BMX’er ging hier heel goed mee om. ,,Dat kwam vooral door het hotel met zwembad en de gezelligheid van de mede hotelgasten, uit verschillende landen. Iedereen ging zo leuk met elkaar om. De sfeer onder de Nederlanders was ook geweldig!”

Vorig jaar in Zolder werd Goorman vijfde, nu stond hij wederom in de finale. Voor die finale was Goorman erg zenuwachtig. ,,Ik vond het allemaal erg spannend. Ik had een redelijk snelle start en was als derde beneden. Ik reed daarna een matige eerste bocht, waardoor ik werd ingehaald en op plek vier kwam te liggen. Uiteindelijk kon ik de race goed uitrijden en die vierde plek behouden.” Goorman is erg tevreden over zijn WK en kijkt dan ook terug op een geweldig WK. ,,Er hing zo’n ontzettende mooie sfeer op de tribunes. Maar ook buiten de baan en in de stad. De BMX Sport is daar een zeer respectabele sport. Dat kon je merken aan alles en iedereen!”