Dorus en Jaymio Brink zijn tevreden over het WK in Medellin, Colombia. Bij de cruisers prolongeerde Dorus zijn titel. Zijn zoon Jaymio reed zowel finale op de 20inch, als bij de cruisers.

,,Het WK ging goed en we kunnen zeer tevreden terug kijken. We hebben vier finales gereden met z’n tweeën, wat wil je nog meer! De onderbreking vanwege schade aan de baan door de regen, had ik geen problemen mee. De baan moest gerepareerd worden en als dat beter voor de baan is, vind ik dat goed. Ik voelde me goed en wist dat ik niet snel genoeg was op het eerste stuk. In de finale probeerde ik als derde het tweede stuk op te gaan. Dan kon ik er daar eentje pakken en had ik nog twee stukken om de eerste te pakken. Maar helaas ging dat toch anders… Ik ging het tweede stuk op en haalde Beccerine in. Ik wilde eigenlijk aansluiten, om de buitenbocht te nemen en achter Jordy aan te gaan. Maar Jordy ging naar buiten! Ik zag een gat in de bocht en dacht, dit is mijn kans. Maar helaas werd dat hem niet! Vrijdag bij de cruiser behield ik mijn wereldtitel. Ik had maar één wedstrijd gereden op de cruiser en dat waren maar drie manches. Maar ik voel me altijd goed op de cruiser. Ik wist dat in de finale, de start goed moest gaan en ik mijn kop erbij moest houden. Als ik dat deed, zou ik eerste worden. Dus eigenlijk ging alles goed! Jaymio reed zijn finale, maar tikte helaas het hek aan en was daardoor minder weg. Maar een finale op een WK is altijd goed! Dus ook Jaymio is zeer tevreden… Zowel op de kleine fiets als op de cruiser!”

Jaymio_Brink_Kampen2016

Beeld: Lou Designs & Photography