Dorus en Jaymio Brink zijn geen onbekende in de BMX wereld!

Dorus is zelf al jaren actief in de sport en heeft meerdere titels achter zijn naam weten te zetten.
– 18 keer Nederlands Kampioen
– 10 keer Europees Kampioen
– 5 keer Wereld Kampioen
Alle titels zijn behaald op de 20inch en de cruiser (24inch).
Volgens Dorus heeft hij zijn WK titels gek genoeg alleen behaald op de cruiser, want voor Dorus was de cruiser eigenlijk maar bijzaak!

Dorus is in 1989 begonnen met fietsen, hij was toen 9 jaar!
Op de vraag hoe het nu is om samen met zijn zoon te rijden, kon je aan zijn reactie zien, met een trotse vader te spreken.
Dorus gaf aan dat een resultaat van Jaymio (bijvoorbeeld een WK titel), meer waard was dan zijn eigen titels.
Dit geeft aan hoe trots hij is op zijn zoon en dat hij dit mag delen met hem!

Jaymio is op zijn 4e begonnen met het fietsen, bij de NFF. Toen Dorus in 2004 Wereld Kampioen werd in Valkenswaard, was Jaymio net 2 maanden oud. Het fietsen zit bij de Brinkjes in de familie… Want met een opa (Paul Vakkers) die in de jaren 80 het geluid van de BMX was. Een moeder die ook nog eens hard kon fietsen en een vader die ieder weekend op de pedalen stond, kon het uiteraard niet uitblijven, dat Jaymio ook met het virus besmet zou raken. Op de vraag aan Jaymio hoe hij het vindt dat zijn vader ook fietst, krijg je het antwoord: COOL! Een enorme grijns volgt…

Maar niet zijn vader is zijn grote idool, maar Connor Fields en Liam Phillips, zijn de personen waar Jaymio tegen op kijkt! Uiteindelijk geeft Jaymio aan papa toe toch ook wel een beetje fan van hem te zijn.
Dat papa en mama allebei uit de BMX komen is af en toe wel lastig, zegt Dorus. Daardoor zie je de kleine dingen! Dorus geeft echter wel aan dat hij absoluut geen ouder is die zijn kind dingen oplegt. Jaymio moet nog altijd plezier in de sport hebben, dat staat voorop!

Jaymio heeft als droom in 2024 mee te doen aan de Olympische Spelen. Op de vraag of hij weet, wat hij daar voor moet doen. Krijg je resoluut een antwoord; Hard trainen en vooral doorgaan (mentaliteit van een sportman)! Jaymio rijdt voor het Crupi Europe Team en vindt het “COOL” om voor zo’n groot team te mogen rijden. Crupi Europe Team valt rechtstreeks onder Amerika en Dorus geeft aan blij te zijn met Crupi als sponsor. Alles is perfect geregeld! Dorus fungeerde in Zolder als Team Manager voor Crupi.

Op de zaterdag kwam Jaymio niet verder dan de 16e finale, hij wil dat vandaag (zondag 05 April) verbeteren! Hij is gebrand op een plek in de kwart of halve Finale… Maar hoopt natuurlijk op een plek in die Finale! Jaymio werd op zondag tijdens de moto’s twee keer 2e en wacht geduldig af op de finales. Want wachten moesten de rijders in Zolder, sommige wel 5uur!

Jaymio traint 2 keer in de week om zijn doelen te bereiken. Het feit dat het EK dit jaar in eigen land wordt verreden, geeft hem een Boost om te presteren. Vorig jaar tijdens het WK in Ahoy werd Jaymio nog derde en hoopt ook dit te verbeteren op de baan in Zolder (Juli 2015). Jaymio hoopt dan ook op een Europese- en Wereldtitel dit seizoen.

Dorus heeft dit jaar andere plannen, hij gaat alleen nog maar TC’s fietsen, het NK, EK en het WK en houdt het dan voor gezien! Hij heeft het al vaker gezegd, maar denkt er nu toch echt serieus over na om na dit seizoen te stoppen. Het is mooi geweest na al die jaren… Hij wil zich gaan focussen op het geven van clinics en trainingen aan de jongere generatie. Hij doet niet allebei zijn fietsen meteen weg, hij houdt er eentje om nog wel samen met zijn zoon te trainen. Maar het fietsen zal dan voortaan van ander niveau zijn! Je kunt Dorus op zijn Facebook pagina “DorusCoaching” bereiken, mocht je interesse hebben in een clinic of training.

Het was een interessant en leuk gesprek met vader en zoon. De passie voor de sport is bij deze twee personen enorm aanwezig.
Als je Dorus vragen stelt over de BMX, hoor je iemand spreken die leeft voor deze sport!
Oh ja… En Jaymio? Die werd 8e in de halve Finale, dus had zijn doel voor die dag bereikt!