Afgelopen weekend was het de tweede nationale wedstrijd, onder de vlag van de KNWU. Dit keer met minder Elite dan in Haaksbergen. Elwin Remmerts had een goeie dag en werd derde bij de Elite Men…

Photo: Remco Huvermann

Zaterdags kon er al getraind worden op de baan, Elwin reed hier zijn rondjes en voelde dat de baan niet top was. “Naar mijn mening was de baan niet Elite waardig. Maar iedereen rijdt dezelfde baan, dus hadden we allemaal dit nadeel.” Elwin had zin in de tweede wedstrijd van het seizoen. “Zondag ochtend nog even wat rondjes gereden, om warm te draaien en toen kon de wedstrijd beginnen.”

Photo: Remco Huvermann

Het eerste stuk was belangrijk om er bij te zitten op deze baan. Als je daar niet van voren zat, werd het lastig. De manches van Elwin gingen goed en hij eindigde 2 2 3. Omdat er zo weinig Elite waren, werden de heats zo ingedeeld, dat er uiteindelijk toch een finale van 7 man kon worden gereden. Dus Elwin was na zijn manches keurig door naar de finale. “Mijn start in de finale was slecht! Ik moest gelijk de achtervolging inzetten. Door een valpartij op het tweede stuk, kon ik vanaf zeven doorschuiven naar drie.” Ook dat is BMX… Elwin reed hierdoor naar drie en stond zijn plek niet meer af.

Volgende week zijn de rondes 3&4 van de UEC European League in Erp en Elwin kijkt uit naar deze wedstrijd. “Het is het weekend voor Papendal en veel Elite rijders zullen daarom aanwezig zijn in Erp. Ik ben er klaar voor… Mijn benen voelen goed en ik voel me sterk!”