De eerste twee rondes van het wereldbeker seizoen zitten er al weer op. Zaterdag en zondag reed Elwin Remmerts zijn eerste wereldbekers als een Elite op Papendal.

“Vrijdagmiddag begon voor mij het weekend met een vrije training! Er was een harde tegenwind op het tweede stuk. Ik deed er dan ook lang over, om dat onder de knie te krijgen! Mijn starts waren vanaf vrijdag gelijk al bijna perfect en de rest van de baan ging me ook wel gemakkelijk af. Ik was klaar voor de twee wedstrijden…

Zaterdag de eerste wedstrijd van het wereldbeker seizoen en in mijn eerste manche, verliep mijn start en het eerste stuk eigenlijk super. Ik kwam samen met Edzus Treimanis en Justin Posey over de eerste bult. Helaas tikte ik de afloop heel even aan, waardoor ik als vijfde de bocht in ging. Ik moet zeggen, dat ik ze verrassend goed kon volgen. Alleen gingen ze net iets te hard om er voorbij te komen. Helaas niet meteen door naar de 1/32ste finale, maar wel met de snelste tijd geplaatst voor de Last Change Qualifier! Hierdoor mocht ik als eerste kiezen. Ik koos voor plek twee en vanuit hier, ging ik eigenlijk zonder problemen door naar de 1/32ste finale. Ik eindigde als tweede in mijn LCQ. In de 1/32ste finale mocht ik pas als laatste kiezen en moest toen vanaf de buitenkant komen. Ik had een goede start, maar kon niet goed naar binnen komen. Hierdoor kwam ik aan de buitenkant de eerste bocht in en kwam ik er weer als vijfde uit. Ik moest toen nog een plekje opschuiven om door te gaan. Maar door een paar kleine foutjes, helaas niet door kunnen schuiven naar een vierde plaats… Ik lag er uit voor de eerste dag! Op naar de volgende dag.

Zondag was ronde 2 van deze wereldbekers op Papendal. Mijn¬†training verliep vlekkeloos in de morgen. Ik had er weer zin in! Toen ik mijn eerste moto op papier zag, wist ik dat de top 4 in deze manche moeilijk was. Ik zat bij de Olympisch kampioen, Connor Fields in de bak. Na een iets mindere start, vanaf 8, kon ik me nog terug vechten naar een vijfde plaats, maar dat was helaas niet genoeg om gelijk door te gaan naar de 1/16de finale. Dus ook vandaag weer door naar de LCQ, met weer de snelste race tijd! Dus weer als eerste gekozen, nu vanaf 1. Ik had een superstart en ging als derde de eerste bocht in en kon dat vasthouden tot aan de finish. Dus ik was door naar de 1/16de finale! In die 1/16 mocht ik helaas wel weer als laatste kiezen. Dus moest ik vanaf 8 weer volle bak. Dit keer met veel sterke rijders, zoals Molina, uit Argentini√ę. Hij is de bronzen medaille winnaar van Londen en Rio. Luis Brethauer, uit Duitsland en James Palmer, uit Canada! Met een superstart vanaf de buitenkant reed ik als vijfde de bocht in voor Brethauer. In de tweede bocht probeerde ik nog om onder een Rus door te gaan, alleen had ik net iets teveel achterstand, om mijn stuur ervoor te zetten. Dus eindigde ik net vijfde en was helaas mijn weekend voorbij. Ik kijk uiteindelijk toch terug op een zeer geslaagd weekend, met veel leerpunten. Ik ben heel tevreden, over hoe mijn vorm op dit moment is. Ik zal helaas niet starten aan de wereldbeker in Zolder. Mijn eerste grote wedstrijd zal de 3Nations Cup in Anathal weer zijn!”