Afgelopen weekend reed Elwin Remmerts zijn eerste wedstrijd bij de Elite Men. Dit seizoen is ook zijn eerste jaar onder begeleiding van Jorden Potts. Voor het weekend begon had Elwin gezonde spanning.

Photo: Lou Designs & Photography

Elwin was zoals elke rijder benieuwd hoe hij de winter was uitgekomen. De wedstrijd in Zolder was eer eentje om te zien waar je stond als rijder. Vrijdagavond verliep de training soepel voor de eerstejaars. “Mijn eerste training ging lekker. Ben daarna met een goed gevoel naar het hotel gereden.” Zaterdag was daar dan de eerste wedstrijd. Zijn dag begon met gezonde spanning voor de wedstrijd. De Elite mochten 10min trainen en Elwin reed één rondje vanaf de vijf meter heuvel en maakte één start vanaf de acht meter heuvel. In zijn manche moest hij meteen aan de bak, met sterke rijders naast zich. “Ik ben de manches zonder druk ingegaan. Het was gewoon alles geven en kijken wat er in zat. Ik reed mijn manches 5 5 4 en ging op één puntje na niet door naar de volgende ronde. Maar ik mocht zeker niet ontevreden zijn.”

Zondag werd Elwin met hetzelfde gevoel wakker. Gezonde spanning, maar klaar voor dag twee. Hij had er zin in… Elwin zat wederom in een zware bak, met onder andere Edžus Treimanis en kwam ook vandaag één puntje te kort voor de volgende ronde. “Ik heb een supermooi weekend gehad. Ik ben weer een ervaring rijker en uiteindelijk toch tevreden met het resultaat. Ik heb veel geleerd van dit weekend in Zolder, maar er is ook nog veel werk aan de winkel!”