Elwin Remmerts is 17 jaar en rijdt dit jaar voor het eerst mee bij de Junior Men. Vorig jaar reed hij nog nieuwelingen 15-16, maar dit jaar staat hij bovenaan die 8 meter hoge startheuvel. Vorige week tijdens de Europese rondes in Zolder reed Elwin zijn eerste Supercross wedstrijd. Hij vond alles toch wel een beetje spannend, maar toch ook wel mooi! Die vrijdag kreeg ik ’s middags nog een berichtje dat hij lichte spanning voelde, wat heel normaal is tijdens je eerste wedstrijd, waar dan ook nog eens de gehele wereldtop aanwezig was!

Afgelopen weekend was Elwin aanwezig voor de eerste TC van het seizoen. Elwin was ingedeeld bij de Elite Men, dus had een zware taak die dag. Maar opgeven komt niet voor in de BMX! Dus ook Elwin had een doel voor die dag; de kwartfinales halen!

Elwin zijn vader (William Remmerts) reed vroeger ook BMX en is zelfs Nederlands Kampioen geweest. Zodoende is Elwin bij het fietsen gekomen. Inmiddels dankzij Elwin zit zijn zus (Gerlinda Remmerts) ook op de fiets. Elwin traint sinds 1 jaar op een Supercross baan. Hij traint in totaal 4x in de week. Elwin zijn doel voor dit seizoen is om het EK in Erp te rijden en voor de rest van de wedstrijden hoopt hij met de “Top” mee te kunnen. Elwin geeft aan dat zijn voornaamste concurrenten Justin Kimmann en Koen vd Wijst zijn. Wat de BMX zo interessant maakt voor Elwin is, dat hij zijn emoties in het fietsen kwijt kan. En het is een manier van leven… Hij kan niet zonder BMX!

Ook al is Elwin pas 17, heeft hij een duidelijk doel voor ogen. Elwin wil uiteindelijk Elite Men gaan rijden, dat is toch het hoogst haalbare en daar wil hij bij horen. Zijn droom is uiteindelijk Wereld Kampioen bij de Elite te worden en aanwezig te zijn bij de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Terug naar Valkenswaard… Elwin zit tijdens de moto’s al meteen in de bak met Twan van Gendt en zijn concurrent Justin Kimmann. Het zal lastig worden om zijn doel voor die dag te gaan halen, maar hij gaat zijn best doen. Tijdens de eerste moto zat Elwin op het laatste rechte stuk nog op de 5e plaats, maar Justin Kimman hield voor de finish op met trappen en zodoende kon Elwin een plaatsje opschuiven. Het viel hem toch niet tegen om tegen de “Grote” mannen te fietsen. Het ging hem dan ook goed af en haalde zijn doel voor die dag en dat was zich kwalificeren voor de kwartfinale. Elwin had zelf vertrouwen gekregen na de moto’s, hij had zin in die kwartfinale. Toen Elwin op het bord ging kijken, zag hij tot zijn verbazing tegen wie hij moest. Elwin zat met Jelle van Gorkom, Raymon vd Biezen, Niek Kimmann en Rihards Veide in de kwartfinale. Op voorhand weet je dan al dat het een verloren zaak is, maar er kan van alles gebeuren. Dus proberen om er kort bij te blijven en maar hopen op een wonder…

11156328_784538668309544_5439896014823046004_n Uiteindelijk werd Elwin vijfde in die kwartfinale, maar in het dag klassement bij de Junior Men  was hij de snelste! ’s Middags gaf hij nog aan hopelijk mee te kunnen met de “Top” in zijn klasse  en aan het einde van de dag, stond hij op het podium. Gefeliciteerd Elwin… Super gereden… Op  naar de Supercross in Papendal, op zaterdag 9 en zondag 10 Mei!