De vierde van de elf wedstrijden om het fietscrosskampioenschap afdeling Zuid, werd zondag 10 juni verreden, bij FCC Ammersoyen in Ammerzoden. Vijf crossers van het FCV Talent BMX Team uit Handel, waren hierbij aanwezig. Afwezig was Guus van den Eijnden, die de avond van te voren pas was teruggekeerd van het WK in Baku, Azerbeidzjan.

Op een zonovergoten fietscrosscircuit, werden ook nu weer door leden van het Talent BMX Team goede resultaten geboekt. Wederom waren er voor Sven Pennings alleen maar eerste plaatsen, in zowel de open klasse, als in het Afdelingskampioenschap Zuid. In het afdelingskampioenschap, heeft hij na vier wedstrijden, nog geen enkel punt laten liggen. En zoals het er nu naar uitziet, is hij zeker de grootste kanshebber voor het kampioenschap. Van de elf wedstrijden worden de punten uit acht wedstrijden meegenomen voor de eindklassering. Sam Meijer en Jur van Brussel rijden samen in de open klasse tot en met 7 jaar. Jur reed zich weer naar het podium en mocht dus ook weer
een beker ontvangen, voor zijn derde plaats in de finale. Sam eindigde, als een van de jongste deelnemers in deze gecombineerde leeftijdklasse, als zevende. Zowel Jur (Boys 8 jaar) als Sam (Boys 7 jaar) eindigden in hun competitieklasse beiden als tweede, in de A-finale.

Photo: Astrid Fotografie

Finn van Brussel (Boys 11 jaar) liet een sterke indruk achter in de manches, maar kwam helaas in de halve finale niet verder dan de vijfde plek. Dit betekende dat hij moest deelnemen in de B-finale, die hij toch maar even wist te winnen. In de open klasse 10/11 jaar werd hij met een vijfde plaats uitgeschakeld, voor verdere deelname. Voor Matthew van Dam (Men 19 jaar en ouder) was het pas zijn tweede deelname in deze Afdeling Zuid
Competitie. Hij presteerde bijzonder goed en kon deze wedstrijd afsluiten met een zeer verdiende tweede plaats. In de open klasse 16 jaar en ouder, moest hij tevreden zijn met een zesde plaats.

In de strijd om het Clubkampioenschap Afdeling Zuid, is het Talent BMX Team een plaatsje gezakt en staat nu op de vijfde plaats. Zondag zullen diverse rijders, deelnemen aan de tweede wedstrijd in de Topcompetitie 2018. Deze wedstrijd zal worden georganiseerd door FCV De Durtrappers uit Luyksgestel.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Ammerzoden