De voorlaatste wedstrijd om het BMX Afdelings Kampioenschap Zuid is zondag verreden. Organiserende club was, FCV Geldermalsen uit de gelijknamige plaats. Nog één wedstrijd te gaan in Tiel en dan kan de stand opgemaakt worden, met de eindresultaten in deze BMX Afdeling Zuid Competitie.

In Geldermalsen waren vijf deelnemers vertegenwoordigd van het Talent BMX Team. Het team uit Handel reed mooie resultaten. In de eigen klassen (licentie leeftijdklassen), was Sven Pennings bij de Boys 9 jaar, weer ijzersterk en wist zowel de manches, halve- en grote finale in winst om te zetten. Dus maximale puntenscore voor Sven.

Photo: Astrid Fotografie

Niet veel minder punten haalden Sam Meijer bij de Boys 7 jaar en Jur van Brussel bij de Boys 8 jaar. In de grote finale was Sam enigszins teleurgesteld met zijn toch keurig behaalde tweede plaats, terwijl Jur een fraaie derde plek kon laten noteren. Finn van Brussel (Boys 11 jaar) kon zich in de halve finale wegens een valpartij op het eerste stuk van de baan in de halve finale niet kwalificeren voor de A-finale. In de B-finale nam hij revanche en eindigde hierin op de eerste plaats. Dus ook voor Finn toch weer de nodige punten in deze competitie.

Photo: Astrid Fotografie

Het teamlid in de klasse Men 19+, was Matthew van Dam uit Eerde. Matthew wist zich via de kwalificatie manches ook moeiteloos te plaatsen als deelnemer aan de grote finale. In deze finale bereikte hij een mooie derde plaats. Naast de competitie om het afdelingskampioenschap vinden er ook nog wedstrijden plaats in de zogenaamde Open Klassen. Dit zijn de klassen waar jongens en meisjes met verschillende leeftijden aan kunnen deelnemen en die verreden wordt op dag leeftijd. Bij de uitreiking van de prijzen stonden drie leden van het team op het podium. Jur van Brussel en Sven Pennings werden allebei tweede in hun klasse en kregen een mooie trofee overhandigd waarmee zij bijzonder in hun nopjes waren.

Photo: Astrid Fotografie

Matthew van Dam eindigde in de klasse 16 jaar en ouder op de derde plek. In deze klasse zijn er geen bekers beschikbaar, maar Matthew was toch heel tevreden met zijn envelop met inhoud. Finn van Brussel reed zich via manches en halve finale naar plaats vijf in de finale en Sam Meijer, die voortreffelijk gereden had in de voorgaande races, moest na
een valpartij in de eerste bocht tevreden zijn met de achtste plaats.

De volgende wedstrijd op het fietscrossprogramma is de elfde, tevens laatste wedstrijd in de BMX Zuid Competitie. Deze wedstrijd wordt op zondag 28 oktober georganiseerd door fietscrossclub De Weirijders uit Tiel. Met deze wedstrijd wordt dan ook het fietscrossseizoen 2018 afgesloten.