Luyksgestel was zondag 17 juni de plaats waar de tweede wedstrijd van de nationale Topcompetitie BMX werd verreden. Hierbij waren alle leden van het Talent BMX Team, uit Handel aanwezig.

Zes rijders van het team wisten de finale te halen, Sam Meijer, Jur van Brussel, Sven Pennings, Guus van den Eijnden, Matthew van Dam en Pieter van Lankveld. Een mooi resultaat voor het team.

Photo: Peejee Media

Voortijdige uitschakeling voor deelname aan de finale, was er voor Finn van Brussel in de klasse Boys 11 jaar. Finn kwam in de kwartfinale maar één plaatsje tekort en eindigde op de vijfde plek. Ook Ralf van den Broek (Boys 16 jaar) moest na de halve finale de arena verlaten. Deze halve finale had wel een bijzonder spannende finish. Met het blote oog kon niet geconstateerd worden op welke plaats hij eindigde. Een finish foto moest duidelijkheid verschaffen en die bepaalde dat hij op de vijfde plek geëindigd was. De kleine grote man, was vandaag toch wel Sam Meijer uit Boekel. In zijn klasse 5-7 jaar liet hij geen enkel punt liggen en kwam dus in de manches, halve finale en in de finale met ruime voorsprong als eerste over de streep. Tijdens de prijsuitreiking, mocht hij een hele mooie beker in ontvangst nemen. Ook was er een podiumplaats, voor Sven Pennings (Boys 9 jaar). Na goede klasseringen in de kwalificatierondes, eindigde Sven op een mooie derde plek en ook voor hem was er een prachtige beker.

Photo: Peejee Media

Drie keer werd er in de grote finale een vierde plaats behaald. Deze plaatsen werden behaald door Jur van Brussel (Boys 8 jaar), Guus van den Eijnden (Boys 13 jaar) en Pieter van Lankveld (Junior Men). Ook zij hadden zich via goede resultaten in de voorrondes, geplaatst voor deze finale, met bovenvermeld resultaat. Matthew van Dam (Sportklasse 17/24 jaar) reed hele sterke manches (2-1-2) en vervolgde dat met tweede plaatsen in de kwart- en halve finale. In de grote finale had hij waarschijnlijk wel wat meer verwacht, maar deelname aan de grote finale met als resultaat een zesde plek, mag er toch best wel zijn.

Volgende week zondag heeft de Topcompetitie zijn vervolg in Schijndel. Hier wordt de derde wedstrijd van de in totaal zes wedstrijden verreden. De organisatie is dan in handen van FCV D’N URSTE uit Schijndel.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Luyksgestel