Het FCV Talent BMX Team uit Handel, was op zondag 24 juni, met acht rijders vertegenwoordigd, tijdens de derde wedstrijd in de Nederlandse BMX TopCompetitie in Schijndel.

Deze wedstrijd werd gekenmerkt door veel oponthoud, wat ervoor zorgde dat de wedstrijden pas rond zes uur afgelopen waren. Dit oponthoud ontstond door valpartijen, waarvan de behandeling van de BMX-ers door het medisch team, veel tijd in beslag nam. Bovendien was er twee keer een langdurige stroomstoring aan het starthek. Toch werd er natuurlijk ook nog gereden.

Na de manches konden alle crossers van het team, door naar de volgende ronde. Finn van Brussel (Boys 11 jaar), ging met een zege in de manches, door naar de kwartfinale. Hierin gaan de beste vier rijders over naar de volgende ronde. Finn kwam als zesde over de streep en voor hem was de dag voorbij. Dit lot trof ook Ralf van den Broek in de klasse Boys 16 jaar en Jur van Brussel, in de klasse Boys 8 jaar. In de halve finale eindigden zij niet bij de eerste vier en was er dus voor hen ook geen finaleplaats. Jammer voor Ralf en Jur, want ze reden allebei bijzonder sterk met eerste en tweede plaatsen in de manches.

Photo: PeeJee Media

Wel in de grote finale en allebei eindigend op een tweede plek, waren Sam Meijer (Boys 5-7 jaar) en Sven Pennings (Boys 9 jaar). Dit betekende voor Sam een plaatsje lager en
voor Sven een plaatsje hoger, dan een week geleden in Luyksgestel. Guus van den Eijnden had zich, zoals eigenlijk wel te verwachten was, wel geplaatst bij de beste acht deelnemers in zijn klasse Boys 13 jaar. Ondanks een valpartij in de tweede manche, wist hij zich toch te kwalificeren voor verdere deelname. Zijn eindresultaat was een mooie vierde plaats. Matthew van Dam (Sportklasse 17/24 jaar) en Pieter van Lankveld (Junior Men) moesten in de finale allebei tevreden zijn met de zevende plek. Ook zij reden zich via de kwalificatierondes, vrij gemakkelijk naar de grote finale. Matthew presteerde het zelfs om drie manches in winst om te zetten en Pieter scoorde tot en met de halve finale niet lager dan een derde plaats.

Photo: PeeJee Media

In Schijndel dus geen overwinningen voor het Talent BMX Team, maar toch mag iedereen tevreden terugkijken op deze derde TopCompetitie wedstrijd. De volgende wedstrijd van het fietscrossseizoen, is op zondag 1 juli in Oss. Hier zal de vijfde van elf wedstrijden plaats vinden, in de competitie om het BMX Afdelingskampioenschap Zuid.

Tekst: Wim van Brussel