Twee kampioenen van het Talent BMX Team uit Handel in de BMX Zuid Competitie. Het BMX afdelingskampioenschap Zuid is een competitie die uit elf wedstrijden bestaat. Acht wedstrijden tellen mee en men moet ook aan minimaal acht (vanaf 13 jaar) of vijf (tot en met 12 jaar) wedstrijden hebben deelgenomen, om in aanmerking te komen voor het eindklassement.

Met deze elfde wedstrijd in Tiel werd het fietscrossseizoen 2018 afgesloten. Het Talent BMX Team uit Handel was met vijf deelnemers aanwezig in Tiel, bij deze laatste wedstrijd om het Afdelingskampioenschap Zuid. Alle rijders hiervan hadden zich via de kwalificatieronden geplaatst voor deelname aan de A-finale.

Sam Meijer (Boys 7 jaar) uit Boekel en Sven Pennings (Boys 9 jaar) uit Veghel wisten in hun klasse met overmacht de zege te pakken. De eindstand in deze competitie na elf wedstrijden, waarvan de acht beste resultaten meetellen voor het eindklassement, was voor deze twee rijders bijzonder succesvol en zij werden dan ook na afloop als kampioenen gehuldigd. Sam Meijer wist maar liefst in zes wedstrijden de volle winst te behalen en Sven Pennings was de onbetwiste BMX-koning door in deze hele competitie alle elf wedstrijden te winnen zonder ook maar een puntje te verliezen. Geweldige resultaten van deze twee fietscrossers.

Photo: Astrid Fotografie

Heel sterk reden ook de gebroeders Finn en Jur van Brussel uit Handel. Beiden wisten na de kwalificatieronden de tweede plaats te veroveren in de finale. In de eindstand wist Finn (Boys 11 jaar) op een hele mooie vierde plaats te eindigen en Jur mocht met zijn tweede plek, vóór zijn grote concurrent Justin van Uden, plaats nemen op het podium. Ook Matthew van Dam uit Eerde en rijdend in de klasse Men 19+ deed het goed. Matthew wist na de manches (2– 2 – 3) een derde plaats te bemachtigen in deze klasse. Naast de wedstrijden om het afdelingskampioenschap vinden er ook nog wedstrijden plaats in de Open Klassen. Dit zijn gecombineerde leeftijdsklassen met Boys en Girls en worden op dag leeftijd verreden. Vier rijders van het team wisten het podium te halen en uiteraard -zou je bijna zeggen – was de overwinning in de klasse 8/9 jaar voor Sven Pennings.

Photo: Astrid Fotografie

In deze klasse stond ook Jur van Brussel aan de start. Omdat op dag leeftijd gereden wordt, was dit de eerste keer voor Jur dat hij een leeftijdsklasse hoger moest rijden. Desondanks wist hij op een hele mooie derde plek te eindigen. Ook geweldige derde plaatsen werden gescoord door Sam Meijer (t/m 7 jaar) en Finn van Brussel (10/11 jaar)
die na afloop hun zeer verdiende trofee in ontvangst mochten nemen. Matthew van Dam, rijdend in de klasse 16 jaar en ouder, kwalificeerde zich via de manches voor de halve finale waarin hij tevreden moest zijn met plaats vijf. Net niet voldoende dus om deel te mogen nemen aan de grote finale. In de clubcompetitie, waarin geen schrapresultaten zijn en waarvan de beste resultaten van vijf deelnemers per wedstrijd tellen, bereikte het Talent BMX Team een hele fraaie zesde plaats van vijfentwintig deelnemende verenigingen.

Photo: Astrid Fotografie

Via deze weg veel dank aan de sponsors van het team die ons ook dit jaar weer
voortreffelijk gesteund hebben.

De eindstand van de Talent BMX Team-leden in de BMX Zuid Competitie 2018:

  • 1e plaats Sam Meijer Boys 7 jaar
  • 1e plaats Sven Pennings Boys 9 jaar
  • 2e plaats Jur van Brussel Boys 8 jaar
  • 4e plaats Finn van Brussel Boys 11 jaar

Tekst: Wim van Brussel

2018 UITSLAGENLIJSTAK+OK BMXReport