In tegenstelling tot vorige week in Wijchen werd in Valkenswaard onder zomerse weersomstandigheden de achtste fietscrosswedstrijd verreden, om het afdelingskampioenschap afdeling Zuid. Het Talent BMX Team kwam met vijf deelnemers in de open klasse en in de licentie leeftijdsklasse aan de start.

In de open klasse was het team met maar liefst vier deelnemers vertegenwoordigd op het podium. Tweede plaatsen werden behaald door Jur van Brussel (klasse tot en met 7 jaar), Sven Pennings (klasse 8/9 jaar) en twee derde plaatsen werden ingenomen door Sam Meijer (klasse tot en met 7 jaar) en Pieter van Lankveld (klasse 16 jaar en ouder).

Photo: Astrid Fotografie

Finn van Brussel reikte in zijn klasse 10/11 jaar met een vierde plek in de finale, net niet tot het podium. Jammer voor Finn, maar goed gereden. De licentie leeftijdsklassen, waarin gestreden wordt om de punten voor het afdelingskampioenschap, was zeer succesvol voor Sam Meijer (Boys 7 jaar) en Sven Pennings (Boys 9 jaar), die allebei de overwinning wisten te grijpen. Beiden bereikten deze finale door alleen maar eerste plaatsen te scoren in de kwalificatieronden. Jur van Brussel (Boys 8 jaar) won ook zijn drie manches en sloot de finale af op een mooie tweede plaats. Pieter van Lankveld kon in de klasse Men 17/18 jaar met zijn behaalde vierde plek ook weer het nodige aantal punten laten bijschrijven, in de stand om het afdelingskampioenschap.

Photo: Astrid Fotografie

Finn van Brussel (Boys 11 jaar) uit Handel, plaatste zich met twee keer een tweede en een keer een derde plaats in de manches, voor de halve finale. In deze halve finale, waarin men bij de eerste vier moet eindigen, kwam hij als vijfde over de finish en dat was dus net niet voldoende voor plaatsing in de A-Finale. De B-finale werd door hem beëindigd op een fraaie tweede plaats. Aan het BMX Zuid Clubkampioenschap, wordt deelgenomen door 26 verenigingen. De stand in dit clubkampioenschap wordt bepaald door de resultaten van de vijf beste rijders van een vereniging. Het Talent BMX Team staat na acht wedstrijden op een hele mooie zesde plaats.

Aankomend weekend bevindt het fietscrossgezelschap zich in Volkel. Waar op zaterdag de vijfde wedstrijd en op zondag de zesde, tevens laatste en beslissende wedstrijd van de Topcompetitie verreden zal worden.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Valkenswaard