Onder zomerse weersomstandigheden, werd zondag in Veldhoven de negende van elf fietscrosswedstrijden in de Nederlandse BMX-Afdeling Zuid Competitie gehouden. Nog twee wedstrijden te gaan en dan kan het klassement opgemaakt worden, waarbij nog diverse crossers van het Talent BMX Team hoog kunnen eindigen.

Het team uit Handel was met vier crossers aanwezig in Veldhoven. Het team pakte ook hier weer de nodige punten, voor een goede dag- en eindklassering. Alle deelnemers wisten zich in hun klasse te plaatsen voor de A-finale. Ondanks een valpartij van Sam Meijer (Boys 7 jaar) in de eerste manche, wist Sam zich toch te plaatsen voor deelname aan de A-finale. Waarin hij als overwinnaar over de meet kwam. Hetzelfde gold voor Sven Pennings (Boys 9 jaar), die na drie gewonnen manches ook deze finale winnend wist af te sluiten.

Photo: Astrid Fotografie

Een fraaie tweede plek achter Gian van Aarle, maar vóór zijn grote concurrent Justin van Uden, werd behaald door Jur van Brussel, in de klasse Boys 8 jaar. Finn van Brussel plaatste zich ook via drie manches en een vierde plaats in de halve finale, voor de grote finale, die hij op een zesde plek afsloot. Ook in de open klasse, die met jongens en meisjes verreden wordt in gecombineerde leeftijdsklassen, werd er gestreden om een hoge klassering. In deze open klassen zijn er voor de eerste drie crossers trofeeën beschikbaar. Twee leden van het team, Jur van Brussel en Sven Pennings, werden respectievelijk eerste en tweede in hun klasse en werden na afloop van deze open klasse op het podium gehuldigd. Vijfde plaatsen waren er voor Sam Meijer en Finn van Brussel.

Photo: Astrid Fotografie

De tiende en voorlaatste wedstrijd in de BMX-Afdeling Zuid Competitie, gaat op zondag 21 oktober van start. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door fietscrossclub Geldermalsen in de gelijknamige plaats.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Veldhoven