Afgelopen weekend werd er in Volkel twee dagen gestreden voor een zo hoog mogelijke klassering in de BMX top competitie. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden in deze competitie, werd nu op zaterdag de vijfde- en op zondag de zesde, tevens laatste wedstrijd verreden in Volkel.

De keuze was gemaakt om bij wijze van proef, twee wedstrijden in een weekend te organiseren. Maar in de wandelgangen werd wel duidelijk dat dit toch voor veel mensen niet een ideale indeling van wedstrijden is. Daarom kon men een formulier invullen en een voorkeur kenbaar maken, of men wel of niet twee wedstrijden in een weekend zou willen rijden. Deze gegevens zullen dan voor het volgende fietscrossseizoen verder uitgewerkt worden.

Het Talent BMX Team uit Handel was met acht rijders vertegenwoordigd op deze wedstrijden. Op zaterdag wisten zes rijders de finale te bereiken en op zondag waren dat er vier. Het beste resultaat werd ook nu weer bereikt door de uit Boekel afkomstige Sam Meijer (Boys 5-7 jaar), die ook op zaterdag en zondag geen punt liet liggen. Sam wist de hele competitie maar liefst vijf van de zes wedstrijden zonder puntenverlies te winnen. Door het behalen van het Nederlands kampioenschap dit jaar en de eerste plaats in deze top competitie, kan men spreken van een talent waar we in de toekomst nog veel van zullen horen.

Photo: PeeJee Media

Niet veel slechter presteerden Jur van Brussel (Boys 8 jaar) en Sven Pennings (Boys 9 jaar). Sven werd in deze laatste twee wedstrijden twee keer tweede en Jur werd op zaterdag en zondag respectievelijk derde en tweede. In de eindstand in de top competitie was er voor de jonge crossers Sven een tweede en voor Jur een derde plaats. Ook van deze fietscrossers zullen we in de toekomst nog wel het een en ander mogen verwachten.

Photo: PeeJee Media

Uiteraard was teammanager/coach/vader Harm van Brussel bijzonder in zijn nopjes met de behaalde resultaten van de jongste leden van zijn team. Ook de andere leden van het team, Finn van Brussel (Boys 11 jaar), Guus van den Eijnden (Boys 13 jaar), Ralf van den Broek (Boys 16 jaar), Matthew van Dam (Sportklasse 17/24 jaar) en Pieter van Lankveld (Junior Men) presteerden goed in deze top competitie en ook zij kunnen met vertrouwen het seizoen 2019 tegemoet zien.

Photo: PeeJee Media

Eindstand BMX Topcompetitie:

  • 1e plaats Sam Meijer, Boekel (Boys 5-7 jaar)
  • 2e plaats Sven Pennings, Veghel (Boys 9 jaar)
  • 3e plaats Jur van Brussel, Handel (Boys 8 jaar)
  • 5e plaats Guus van den Eijnden, Gemert (Boys 13 jaar)
  • 5e plaats Pieter van Lankveld, Boekel (Junior Men)
  • 6e plaats Ralf van den Broek, Boekel (Boys 16 jaar)
  • 7e plaats Matthew van Dam, Eerde (Sportklasse 17/24 jaar)
  • 19e plaats Finn van Brussel, Handel (Boys 11 jaar)

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 14 oktober. Door FCV Veldhoven wordt dan de negende wedstrijd georganiseerd in het Afdelingskampioenschap Zuid.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Volkel