Het Handelse Talent BMX Team was met acht rijders vertegenwoordigd tijdens de tweede nationale wedstrijd in de BMX TopCompetitie op zondag 23 april in Rijswijk. Er werden in de kwalificatieronden hele goede resultaten neer gezet en zeven van de acht crossers wisten de grote finale te bereiken.

Photo: Remco Huvermann

Finn van Brussel (Boys 10jr) reed toch wel sterk in de manches, maar wist zich desondanks niet te plaatsen voor de finale. De beste klassering werd bereikt door Pieter van Lankveld, die uitkomt in de klasse Boys 16 jaar. Pieter wist de manches en de halve finale, winnend af te sluiten en fietste in de finale naar een hele mooie tweede plek. Jur van Brussel (Boys 5-7jr), wist zijn prestatie van vorige week niet te herhalen. Jur reed toch heel sterk naar een vijfde plaats.

Photo: Remco Huvermann

Het team wist maar liefst drie, derde plaatsen te behalen. Sven Pennings (Boys 8 jaar), Guus van den Eijnden (Boys 12 jaar) en Chiel Claesen in de Sportklasse 17/24. Een zeer sterk gereden finale van Guus van den Eijnden bracht hem van een zesde toch nog naar een prachtige derde plek. Voor Chiel viel zijn derde plek misschien enigszins tegen, hij won namelijk alles tot en met de halve finale. Maar een derde plaats is natuurlijk ook niet niks. Velen vonden de baan niet zo geweldig, maar voor Chiel viel dat, volgens eigen zeggen, wel mee! Dit vertaalde zich dan ook in dit resultaat voor hem. Sven doet het als nieuw lid van het team geweldig en rijdt altijd mee in de voorste gelederen. Ralf van den Broek en Matthew van Dam moesten in Rijswijk tevreden zijn met een zesde en zevende plek.

Photo: Remco Huvermann

Dat de techniek je ook in de steek kan laten werd duidelijk in de halve finales. Er was een computerstoring en na een kwartiertje was dit probleem ook weer opgelost en kon de wedstrijd hervat worden. Volgende week zijn er grote en belangrijke wedstrijden op de Bolle Akker in Erp. Hier wordt de derde en vierde ronde van de UEC BMX European Cup georganiseerd door FCC Wheels. Veel Europese landen zullen hier dan vertegenwoordigd zijn en zal er volop strijd geleverd gaan worden door de aanwezige BMX-ers. Ook leden van het Talent BMX Team nemen hieraan deel en spelen in zekere zin een thuiswedstrijd want ook het team heeft hier haar thuisbasis. Een belangrijke deelneemster is de Colombiaanse Mariana Pajon die Olympisch kampioen werd in 2012 in Londen en nogmaals in 2016, in Rio de Janeiro. Ook de Nederlandse selectie zal hierbij aanwezig zijn, waaronder Jelle van Gorkom die in Rio zilver won. Het beloofd dus een prachtig weekend te worden in Erp!

2017 UITSLAGEN BMXReport TC2 Rijswijk