Hoe ging voor jou het WK?

,,Voor mij kon het WK niet beter gaan. Het begon donderdag wel lastig, omdat de baan kapot was door de regen die ’s nachts was gevallen. Dus we konden pas 4 uur later beginnen met trainen. Er mochten ook maar 2 manches gereden worden, maar die verliepen uiteindelijk vlekkeloos voor mij. Ik ging door naar de kwart en daar kwam ik ook met gemak door. Toen de halve… Ik had kopstart en kwam als 1e over de finish. In de finale miste ik helaas totaal mijn start, waardoor ik er niet meer bij kwam en uiteindelijk achtste werd!”

Hoe vond je de baan?

,,Totdat het begon te regen de nacht voor de wedstrijd, lag de baan er top bij. Ze hadden geen plastic over de baan gelegd, dus was heel de toplaag weggespoeld. Ze hebben 4 uur de tijd nodig gehad om de baan er weer helemaal strak bij te leggen. Maar daarna was er ook niks meer op aan te merken.”

Hoe was het om in een land als Colombia te zijn?

,,Het land is geweldig. Het was wel even wennen aan het tijdverschil. We waren ’s ochtends al om 6 uur wakker. De stad Medellin is geweldig, maar wel heel druk met 4 miljoen inwoners. Maar vooral ook heel schoon. De warmte viel wel mee, het was rond de 30 graden.”

Uiteindelijk een finale plaats. Was dit je doel?

,,Ik kwam hier naartoe met als doel finale te rijden en dat is dus gelukt! En ook om lekker mijn rondjes te rijden.”

Hoe tevreden kijk je terug op je behaalde resultaat? Zat er niet meer in?

,,Ik was heel blij, nadat ik eerste was geworden in de halve finale. Ik stond in de finale van het WK en dat was mijn doel. Ik wist toen wel dat er meer in zat. Maar in de finale miste ik totaal mijn start en kon ik er niet meer bij komen. Ik baalde wel, want er had meer ingezeten. Maar ondanks dat, ben ik toch tevreden!”