Aankomend weekend is het derde wereldbeker weekend van het seizoen. De wedstrijd zal verreden worden op de baan in Saint Quentin, Parijs. De Nederlandse BMX’ster, Ruby Huisman, van TeamNL zal hier helaas niet bij aanwezig zijn. Huisman is nog steeds herstellende van een vervelende valpartij, tijdens de Europese ronde in Sarrians.

Het seizoen verliep uitstekend voor de Nederlandse. De resultaten voor Huisman waren super, met als hoogtepunt de derde plaats in Manchester. Twee weken geleden sloeg het noodlot echter toe en kwam ze in Sarrians hard ten val. Een sterke zijwind was de boosdoener. Huisman lag in de finale op kop, maar op het tweede stuk verloor ze door zijwind de controle over haar fiets. Een nare, harde valpartij was het gevolg. Op de beelden is te zien hoe ze op haar zij terecht komt en tegen de oploop van een bult op het tweede stuk stuitert. Huisman werd van de baan direct afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze even op de intensive care heeft gelegen. Gekneusde longen waren de eerste berichtgevingen.

https://www.instagram.com/p/Bx6sxb8oK5R/?utm_source=ig_web_copy_link

Een week later is Huisman weer thuis en wacht ze voor opname in het ziekenhuis in Nederland. Ze is nu gelukkig stabiel. Dat was in Frankrijk wel anders, waar ze kritiek heeft gelegen. Het was geen lichte valpartij en de rit met de ambulance uit Frankrijk, was een lange rit. Uit voorzorg werd deze rit dan ook in twee delen opgesplits. Op het moment is er nog veel onzekerheid voor Huisman. De Nederlandse is erg vermoeid en kan alleen maar rusten.

Wat ze wel weten, is dat Huisman vier breuken in het aangezicht heeft. Eén hiervan zal waarschijnlijk geopereerd moeten worden. Verder zijn de verwondingen inwendig. Wat de volgende stappen voor haar zijn, is nog onduidelijk. Haar trauma chirurg zal haar nog een keer onderzoeken en daarna een plan gaan uitzetten.

Voorlopig kan men dus ook geen prognose maken, wanneer Huisman weer op de fiets zit. Zelf hoopt ze tijdens het WK in Zolder weer aanwezig te zijn. Wij wensen Huisman heel veel sterkte en beterschap.

https://www.instagram.com/p/ByXkogsIaWS/?utm_source=ig_web_copy_link