image

Wanneer ben je begonnen met BMX?

Op mijn 8e ben ik begonnen met BMX, trainen op een club en ook meteen wedstrijden. Ik fietste wel al vanaf mijn 2e jaar en 10 maanden, zonder zijwielen, over een springbult. Ieder vrij uurtje zat ik op m’n crossfiets… Nu nog! Ik heb alleen niet meer zoveel vrije uurtjes, maar rijd nog gewoon Elite Men en probeer zo veel mogelijk wedstrijden mee te pakken. Wat uiteraard moet passen tussen het werk en mijn gezinnetje.

Had je vroeger een voorbeeld en wie was dat?

Harm van Brussel is altijd mijn voorbeeld geweest als kind, maar nu nog. Onvermoeibaar fanatiek en 100% voor het verbeteren van de BMX.

Wat was/is je carrière nummer? Heb je die zelf uitgekozen en waarom?

Mijn carrière nummer IS #666 en dat wil ik zo lang mogelijk behouden. Ik heb het zelf gekozen met hulp van vrienden. Het is heel herkenbaar. Niet dat ik duivels ben, maar probeer op de baan wel anders te zijn dan de rest. Als het kan, als eerste iets doen, of net iets gekker dan de rest. Al moet ik zeggen, dat naar mate mijn leeftijd, dat wel iets minder wordt. En mijn blessureleed helpt daar ook niet bij. Maar… ’t kriebelt nog altijd!!!

Wat is je bijnaam, hoe kom je daaraan?

Mijn bijnaam is “Evil Ivo”!
Is wel duidelijk hoe ik daaraan kom, met m’n nr. 666!

Hoe oud was je, toen je voor het eerst voor het Nationaal team werd gevraagd?

Ik was 15 jaar en ik voelde me zo blij als een kind van 2,5 die een kinder surprise Ei krijgt, als ik naar m’n dochtertje kijk.

Beschrijf het hoogtepunt uit je carrière!

Mijn hoogtepunten… Dat zijn er wel een paar.
– Wereld kampioen bij Elite Cruiser
– World Cup winst in Kopenhagen en in dat jaar werd ik ook 2e overall
– 2x NL kampioen Elite Men en 5x Bij de Challenge leeftijden.
Allemaal heel mooi als je het vergelijkt met de vele dieptepunten van blessures. Van niets weer opnieuw opbouwen, dat maakt winnen speciaal!

Wie was je grootste concurrent?

Dat zijn er zoveel! Dat veranderd per jaar, per week en per dag zelfs, als we trainde met het NL team. Alles is een wedstrijd als je wilt winnen!

Welke baan/evenement is je het meeste bij gebleven?

De Londen replica in Chula Vista is en blijft één van de mooiste banen die er is, voor mij. Mooiste evenement vind ik wat betreft organisatie toch altijd Papendal SX!

Wat betekent BMX voor jou, of heeft het betekent?

BMX is en blijft mijn leven! Je kunt er niet makkelijk mee stoppen, als je ermee besmet bent. Ik rij nog elke week en werk ook bij Meybo/BMX24Seven. Dus ook nu, na mijn professionele carrière, ben ik nog fulltime met BMX (fietsen bezig).

Ben je nog actief in de BMX?

Ik ben op heel veel vlakken nog actief in de BMX.
Met de 20 jaar ervaring op een BMX fiets, weet ik denk ik wel waar een fiets (per persoon) aan moet voldoen. Dus voor een goed advies en service, ga je naar www.bmx24seven.com voor jou Meybo of Free Agent!
Of wat voor merk dan ook, wij kunnen alles leveren en naar wens. 😉