Jayloisa Kuipers reed tijdens haar WK naar een voortreffelijke zesde plaats. Meer zat er op dit moment niet in voor haar.

Jayloisa Kuipers wist tijdens het WK in Colombia een finale te behalen. In die finale werd ze mooi zesde. ,,Ik vond het WK leuk, want ik werd uiteindelijk zesde!” Kuipers had in die finale helemaal niet zo’n goede start. ,,Ik was heel snel op het derde stuk, daar kon ik nog mooi twee meisjes inhalen.”

Kuipers vond de baan in Colombia wel leuk. ,,Ik kan niet zo goed uitleggen waarom, maar ik vond hem een beetje leuk. Ook was het grappig, dat er steeds heel laag vliegtuigen over vlogen.” Tijdens de landentraining kan het soms druk zijn en met al die kinderen uit verschillende landen, kan het soms wel eens spannend zijn. ,,Ik vond de landentraining wel spannend, met al die kinderen die ik niet kende en ik niet kon verstaan!”

Op de wedstrijddag was Kuipers helemaal niet zenuwachtig. Haar doel was sowieso de finale te halen. ,,Een finale was mijn doel, maar had nooit gedacht dat het me zou gaan lukken. Ik hoopte dat ik wereldkampioen kon worden, maar dat was echt te moeilijk. Ik ben wel echt heel blij met mijn zesde plaats. Ik kon nu niet harder… Ik hoop wel dat het me ooit gaat lukken om wereldkampioen te worden.”Jayloisa_Kuipers_UitslagWK