Jordy Agues kwam in zijn finale bij de Masters ten val. Agues eindigde uiteindelijk als zevende. In zijn cruiser klasse pakte hij echter de titel.

Het WK ging voor Agues wel goed. Vanwege zijn gezondheid heeft hij niet de beste voorbereiding gehad. ,,Over het algemeen was mijn vorm nog redelijk in orde. Ik baalde wel enorm van mijn eerste dag. Ik wist natuurlijk niet, hoe ik er voor stond. Daarom was mijn doelstelling dan ook de finale. Mijn manches en kwart gingen goed. Ik dacht op dat moment, een top drie moet er wel inzitten! Agues won de halve en het voelde goed. Op dat moment wist de Crupi rijder, dat hij voor de winst kon gaan. Helaas kwam hij samen met Dorus Brink ten val en moest hij genoegen nemen met een zevende plaats.

Het WK dit jaar in Colombia was voor Agues met niveau te vergelijken als dat van vorig seizoen, in Zolder. ,,Wat betreft niveau is het wel aardig te vergelijken met Zolder, denk ik. Ik had toen ook een behoorlijke pittige finale. Gelukkig heb ik die goed af kunnen sluiten!”

Op de vrijdag reed Agues de cruisers. Hier won hij de finale en mag zich dan ook wereldkampioen noemen. Zijn titel maakte niet alles goed van de dag ervoor. ,,Het is uiteraard mooi om een te titel te behalen. Maar mijn hoofddoel was toch eigenlijk, de trui, medaille en de titel bij de Masters te winnen.”

Beeld: Lou Designs & Photography