Een rood stuurbordnummer, betekent dat je de leider bent in het algemeen klassement. De Nederlandse Judy Baauw zal dit weekend starten met dit rode bord, tijdens de UCI BMX wereldbeker in Parijs.

Na haar overwinning op Papendal, staat Baauw bovenaan in het algemeen klassement. Hierin wordt ze op de voet gevolgd door de Amerikaanse Alise Willoughby en op de derde plaats, Laura Smulders. De tweede dag op Papendal mocht Baauw al starten met het rode bord.

In Parijs zal Baauw het weekend beginnen met dit bord en zal ze hard moeten knokken om hem te behouden. “Het rijden met het rode stuurbordnummer geeft me geen extra druk. Tenminste zo heb ik dat op Papendal niet ervaren en dat zal nu ook niet het geval zijn. Ik weet wat ik ervoor moet doen om hem te behouden, want ik sta niet heel veel punten voor. Maar de mogelijkheden zijn er zeker.” 

Baauw hoopt in ieder geval goede resultaten te rijden, om zo het bord weer mee naar huis te nemen. “Ik ga er zeker mijn best voor doen. Ik heb er zin in en we zullen het zien.”

Klassement Elite Women 2019

Ranking_Women