Tijdens de derde ronde op Papendal was het Judy Baauw die er met de winst vandoor ging. De Nederlandse wist slim gebruik te maken van de strijd tussen Alise Willoughby en Laura Smulders en pakte daarmee haar allereerste wereldbeker zege bij de Elite Women.

Het zag ernaar uit dat Baauw genoegen moest nemen met een derde plaats in de finale. Maar in de laatste bocht zaten Willoughby en Smulders elkaar weer in de weg, waarvan Baauw slim gebruik maakte en zo op het laatste stuk naar de eerste plek kon rijden. De Nederlandse kon haar tranen niet bedwingen, het was haar eerste overwinning tijdens een wereldbeker. Baauw: “Ik ben super blij met deze overwinning. Ik startte aan de binnenkant en had best wel veel zelfvertrouwen.”

De start van Baauw was niet helemaal goed, maar ze zag op het derde stuk al dat Smulders de Amerikaanse aan het inlopen was. Hierdoor hield ze een beetje afstand en kon ze slim onderdoor duiken, waardoor de weg naar de finish vrij kwam te liggen. “Ik zag het wel een beetje aankomen. Ik zag Laura inlopen en ik wist dat er iets ging komen en ik dacht hier moet ik buiten blijven en die tactiek werkte.” Baauw geeft aan dat de twee kemphanen op het moment allebei even sterk zijn en ook allebei hun eigen kwaliteiten hebben. “Ze zoeken elkaar steeds weer op, het zijn echte concurrenten. Ik wist dat Alise haar derde stuk minder was en dat ik daar moest opletten. Dit pakte goed uit voor mij. Ik ben zo blij!”

Photo: Craig Dutton

Tijdens de vierde ronde op Papendal stond Baauw wederom in de finale. Deze keer moest ze genoegen nemen met een vijfde plaats. In de stand om de wereldbeker leidt Baauw het klassement voor Willoughby en Smulders. De volgende wereldbekers worden verreden in Saint-Quentin, Frankrijk. Hier zal ze haar plek gaan verdedigen.