Photo: Craig Dutton

Ook tijdens de tweede wereldbeker BMX in Parijs, was Laura Smulders wederom te sterk voor de rest van het veld. Net als gisteren stond de Nederlandse ook vandaag weer op de hoogste trede en mocht ze de bloemen in ontvangst nemen.

Smulders gaat gewoon door waar ze vorig seizoen mee is gestopt, namelijk ‘Winnen’! Na haar winst van gisteren, was ze ook vandaag weer te sterk voor de rest van de dames. De Nederlandse verloor dit weekend geen enkele race. “Ondanks dat deze wereldbeker eigenlijk zo vroeg in het seizoen was, voelde ik me goed richting deze wedstrijd. Je weet natuurlijk nooit wat je staat te wachten, maar dit geeft me een geweldig gevoel. Net als gisteren wist ik gewoon dat ik me moest focussen op mijn start en dat lukte. Op het derde stuk, maakte ik nog een foutje en op het laatste, waren mijn benen helemaal op. Maar ik wist dat de winst binnen was!”

Photo: Craig Dutton

Met deze dubbel laat Smulders zien, ook dit seizoen weer de te kloppen vrouw te zijn. Haar constante manier van rijden maakt haar onverslaanbaar. De volgende wereldbekers zijn op haar thuisbaan op Papendal en Smulders zal daar rijden met het rode bordje. De Nederlandse leidt de ranglijst met 300 punten, voor de Australische Saya Sakakibara en de Belgische Elke Vanhoof. Judy Baauw stond ook vandaag weer in de finale en volgt Smulders in het klassement op een zesde plaats.

Photo: Craig Dutton

In BMX kan alles gebeuren… Maar je vraagt je stilletjes aan toch af, wie Smulders dit seizoen kan afstoppen. Haar dominantie is ongekend. Zowel bij de mannen als bij de dames, heeft men dit nog nooit gezien. Smulders heeft de laatste twee seizoenen alleen maar finales gereden. Hopelijk kan de Nederlandse deze vorm vasthouden. Het begin is er voor Smulders, nu doorpakken en op naar Papendal!