Afgelopen weekend was het in Rijswijk een top dag voor Lynn Blewanus. Tijdens de eerste TopCompetitie in Haaksbergen, werd ze nog zesde, in Rijswijk verloor ze geen enkele race…

Photo: Remco Huvermann

Lynn fietst voor het Meybo BMX Dreamteam en doet dit met veel plezier. De spanning aan de start, het plankgas trappen en het gevoel van winnen, maakt de sport voor haar zo bijzonder. Afgelopen weekend in Rijswijk was het gevoel dan ook super! Lynn verloor geen enkele race in haar klasse Girls 09-10jr. Tijdens de eerste TC in Haaksbergen ging het starten al niet lekker voor Lynn en de baan in Rijswijk lag haar beter. “Door de lage startbult, moet je op kracht weg en door de vele bulten, op techniek verder. Ik had in de finale een snelle start en voelde toen al, dat het een podiumplaats ging worden. Dat ik uiteindelijk eerste werd, was natuurlijk helemaal super!”

Photo: Remco Huvermann

Het winnen heeft ze niet van een vreemde… Haar vader, Ralph Blewanus, is een oud gediende en heeft een aantal titels op zijn naam staan. Ralph werd zowel Nederlands-, Europees-, als ook wereldkampioen. “Mijn papa geeft mij ook heel vaak advies. Soms vind ik dat fijn, maar soms ook heel irritant. Wel zou ik net als hem, graag een WK willen winnen.” Ondanks de verschillende titels, is haar vader niet haar grote voorbeeld. “Mijn papa is niet mijn grote voorbeeld, dat zijn voor mij alle rijders van Team NL en alle oudere rijders van het Dreamteam.” Lynn krijgt vaak adviezen van de oudere rijders uit het team. Hier leert ze erg veel van. “Mijn droom is om ooit net als papa, Nederlands-, Europees- en wereldkampioen te worden. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook ooit naar de Spelen te mogen.”

Lynn traint hiervoor drie keer in de week op twee verschillende banen. Het rijden in het Dreamteam, vindt ze super. “Wij zijn één grote familie!” Haar doel voor dit seizoen is om alles te winnen en een finale plaats op het EK en WK te behalen. Lynn vindt eigenlijk alle wedstrijden leuk om te rijden. “De TC’s en de Europese rondes, vind ik het wel het allerleukste om te rijden. Er is dan nog meer spanning en ik zie dan mijn BMX vriendinnetjes uit de rest van het land en Europa.” Want naast de actie op de baan, vindt Lynn het ook leuk om tussen de manches te spelen, met haar vriendinnetjes!