Maik Aerts reed voor het eerst een podium op een WK. Vanwege het tijdsverschil moest Aerts veel rekening houden met zijn diabetes.

Hoe verliep voor jou het WK?

,,De wedstrijd op de 20inch werd uitgesteld, vanwege het slechte weer. Persoonlijk vond ik dit niet erg. Hierdoor hadden we ook één manche minder. Op deze lange baan in combinatie met het warme weer, was dat helemaal niet erg. Eigenlijk ging gedurende het WK, vrijwel alles goed. Alleen mijn start in de finale van de 20inch had beter gekund.  Ik wilde misschien een te perfecte start maken. Hierdoor tikte ik op het einde, lichtjes het starthek aan. Ik moest hierdoor uiteindelijk achteraan beginnen. Gelukkig reed ik wel een goed rondje. Hierdoor kwam ik nog als vierde over de streep. De wedstrijddag op de cruiser, verliep vrij relaxt. Weinig druk en ik voelde me de gehele dag ook sterk. Dit was ook terug te zien in het resultaat, want ik werd uiteindelijk tweede.”

Wat ging er voor jou niet zo goed?

,,Mijn start in de finale bij de 20inch! Anders had ik daar ook misschien wel tweede kunnen worden. Daarnaast moest ik door het tijdsverschil veel rekening houden met mijn diabetes. Ik merkte dat mijn suiker tegen de avond, tot de ochtend, redelijk hoog was. Dit wilde ik tijdens de wedstrijd dagen, absoluut niet hebben. Ik heb toen gekozen voor een diner met weinig koolhydraten. Hierdoor was mijn suiker gedurende de avond, nacht en morgen veel beter dan de dagen ervoor. Tijdens de wedstrijd had ik hierdoor ook een stabiele waarde… Gelukkig!”

Kijk je tevreden terug op het WK?

,,Ik kijk zeer tevreden terug op het WK in Colombia! Eerste keer finale op de 20inch en mijn eerste podium op een WK, met uiteindelijk als resultaat, W4 en W2!”

Beeld: Lou Designs & Photography