Vandaag werd het Overijssels kampioenschap (NFF) in Dedemsvaart verreden. Marijn Kenter was bij deze provinciale wedstrijd aanwezig en reed naar een nette vierde plek in de A-finale, Boys 14 jaar.

Photo: Sjoerd Boonstra

Marijn fietst bij de NFF tijdens de regio wedstrijden in de klasse 14-15 jaar en tijdens de provinciale kampioenschappen, fietst hij in de klasse 14 jaar. Marijn rijdt momenteel alleen NFF, maar heeft in het verleden ook vier jaar KNWU gereden. In die periode werd hij twee keer afdelingskampioen. Door het overlijden van zijn moeder Geja, is Marijn gestopt met het fietsen van KNWU wedstrijden. “Door deze vervelende omstandigheden, rijd ik nu dus alleen NFF. Mijn moeder overleed op mijn negende en daardoor had ik teveel aan mijn hoofd.” Maar voor Marijn houdt de fietscross nooit op. “Ik fiets al sinds mijn zesde en dat blijft nog heel lang zo. Ik wil zeker nog heel veel titels op mijn naam zetten… Later en nu!”

Photo: Sjoerd Boonstra

Om zich goed voor te bereiden op een wedstrijd, eet Marijn goed, gaat nooit te laat naar bed en houdt hij zijn hoofd er bij. Vanmorgen begon de dag koud, volgens Marijn. “Het was 1 uur en 15 minuten rijden naar Dedemsvaart. Eenmaal aangekomen, kon ik gelijk trainen. Tijdens de training voelde ik dat het echt een top baan was. Dit was in mijn voordeel en misschien voor andere mensen niet. Dus daar kon ik dan van profiteren.” In zijn eerste manche reed Marijn naar een vierde plek. Hij wist dat hij het beter kon en koos er daarom voor om de baan anders te rijden. Dit pakte in de tweede en derde manche goed uit. In de derde manche had hij nog wel even last van een slechte start, vanwege harde tegenwind, maar was Marijn toch door naar de halve finale. “Mijn halve finale ging uiteindelijk super, niets op aan te merken. Ik behaalde een mooie tweede plaats… Dus door naar de A-finale!” In die A-finale mocht Marijn strijden om een trui en de titel, Overijssels kampioen 2017. “In het Parc fermé was ik erg zenuwachtig, maar als eenmaal het hek valt, moet je gaan en dan heb je geen keuze meer.” Marijn miste in die finale net het podium en werd daarin vierde. “Toch mooi vierde van Overijssel! Kijk een trui is natuurlijk belangrijk, maar om de titel op je naam te zetten, is het belangrijkst. Helaas krijg je zo’n titel niet zomaar, je moet er hard voor vechten en trainen.”

De eerstvolgende wedstrijd is in Appingedam. Dit is een regio wedstrijd, waar Marijn zeker voor de winst gaat. Tijdens de eerste regio wedstrijd in Zevenhuizen werd Marijn ook eerste en hoopt dit in Appingedam te kunnen herhalen.