Home Bmx Race Meybo BMX Dreamteam in Ammerzoden

Meybo BMX Dreamteam in Ammerzoden

Afgelopen weekend werd alweer de vierde AK van het seizoen verreden. Deze keer was het een wedstrijd in Ammerzoden. Zoals niet elk jaar het geval is in Ammerzoden, was het deze keer wel prachtig weer en verliep de wedstrijd dan ook voortreffelijk.

Het Dreamteam was met 7 rijders van de partij en alle rijders, wisten de Finale te behalen. Ook Erik Peters, die met een blessure kampt. Toch ging het nog niet zo slecht, volgens Erik: “ik had een heel goed gevoel op mijn fiets en het ging toch wel goed. Het probleem was wel dat ik een blessure aan mijn heup heb. Ik kon niet voor de volle 100% starten. In de manches voelde ik me goed in de baan. Ik kwam in de open klasse, de hele tijd terug naar de eerste plaats, zonder te starten. In mijn eigen klasse, reed ik de hele tijd terug naar de tweede plaats. Het was wel best warm, wat het fietsen zwaarder maakte. Bij de Halve Finale aangekomen, moest ik toch gaan starten want het niveau wordt dan steeds hoger. In de open klasse had ik een hele goede start en heb ik de hele tijd tweede gereden. In mijn eigen klasse, ging het niet helemaal goed. Ik kreeg meer last van mijn heup, maar reed toch weer terug naar een tweede plaats. En zo stond ik in de open klasse als ook in mijn eigen klasse in de Finale. In de Finale van de open klasse, had ik helaas een mindere start, maar in de eerste bocht kon ik naar drie rijden. Het was uiteindelijk nog heel spannend, tussen de nummers 1, 2 en 3. We zaten dicht bij elkaar, maar ik finishte uiteindelijk als derde. Voor de Finale van mijn eigen klasse, was ik er helemaal klaar voor. Ik ging expres een beetje buiten staan, zodat ik niet ingesloten zou worden. Ik hoopte op een goede start, maar ook deze keer lukte het niet. Ik werd in de eerste bocht helemaal omhoog gezet. Bij de grote dubbel zaten we allemaal dicht bij elkaar en moest ik wijken voor een rijder, die de dubbel niet sprong. Hierdoor kwam ik in het gedrang. Gelukkig viel ik niet, maar zat er niet meer in dan een zevende plaats.”

Lynn Blewanus wist wederom heel knap al haar manches op haar naam te schrijven. Lynn won ook haar Finale. Dennis Bignell deed zeer zeker ook niet onder voor de rest. Hij haalde een mooie tweede plaats in de Finale. Ook de broers Joep de Bock en Teun de Bock stonden in de Finale. Joep werd zevende en zijn broer Teun, haalde de vierde plaats in de Finale. De twee Dreamteam meiden, die beide uitkomen in de klasse ‘Girls 17+’ haalde beide de Finale. Joyce werd heel netjes derde en Indy behaalde de eerste plaats.

Rody fietste de EK Ronde in Praag, waar hij maar liefst twee keer het podium behaalde. Op zaterdag werd hij tweede in de Finale en op zondag werd hij netjes derde!