Het Meybo BMX Dreamteam was in Rijswijk aanwezig voor de tweede nationale wedstrijd van het seizoen. Indy Scheepers won al haar races als ook Lynn Blewanus in de klasse Girls 9-10.

Photo: Remco Huvermann

Indy fietst in de klasse Girls 15-16 en geeft aan dat de baan niet zo fijn was. “Ik vond de baan niet fijn, maar toch was alles goed gegaan. Ik heb vandaag geen wedstrijd verloren. Uiteraard ben ik erg blij met dit resultaat, ook al had ik geen goed gevoel bij deze baan. Mijn start en eerste stuk waren goed… De rest van de baan wat minder, maar toch goed genoeg om te winnen.” Wie ook alle races won, was Lynn Blewanus. Zij reed een topdag en finishte als eerste in de klasse Girls 9-10. Dennis Bignell was de pechvogel van vandaag. Dennis viel in zijn halve finale. Joep de Bock had een mooie actie in de laatste bocht van zijn halve finale. Maar door een foutje op het laatste stuk eindigde hij als zesde en ging hij niet door naar de finale. Bo Piepers, de winnaar van TC1, sluit zijn dag met een klapband in de kwart finale. Teun de Bock eindigde strijdend in de halve finale, hij werd daar zevende. Bij de Boys 15 jaar, eindigde Erik Peters op een mooie derde plaats. Erik liet een aantal mooie races zien. Joyce Bax eindigde als vijfde in de halve finale, Women 17+.

Photo: Remco Huvermann

De twee heren in de sportklasse, Ronan Lemmens en Rody van den Heuvel, waren ook vandaag weer aan elkaar gewaagd. Beide reden dan ook een super spannende finale. Rody lag eerste en Ronan daar vlak achter. In de tweede bocht, maakte Ronan een mooie actie en nam zo de leiding over. Samen gingen ze de laatste bocht in… Zij aan zij op dat laatste stuk. Ronan tikte voor de finish een bult aan en kwam ten val, waardoor Rody door kon rijden naar plaats één. Bij de Elite Men was het Jelle van de Spijker die in de finales stond. Jelle ging als zesde de eerste bocht in en kwam er sterk uit, want hij schoof een aantal plaatsen op naar voren. Helaas kwam hij op het tweede stuk ten val en moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plek.