Afgelopen weekend werd er voor de eerste keer op Papendal een Talenten Cup verreden voor rijders van 15 jaar en ouder. Vrijdagavond reden 41 rijders mee voor de titel en de prijzenpot, mogelijk gemaakt door BMX Papendal.

Het is natuurlijk een hele mooie ervaring voor deze rijders om op deze supercross baan een wedstrijd te mogen rijden.

Voor het Meybo BMX Dreamteam deden Erik Peters en Indy Scheepers hier ook aan mee. Helaas waren er in de klasse bij Indy maar 5 rijdsters die mee deden, maar dit mocht de pret niet drukken. Helaas moest Monique van der Valk zich afmelden, vanwege een blessure. Samen met Amber Walravens, Steffi Kers en Mila Kool maakte de meiden er een mooie strijd van en heel belangrijk, ze hadden er met zijn viertjes veel lol in. Omdat ze maar met 4 meiden waren, reden ze alleen manches, waarvan Indy er twee wist te winnen. Helaas in de 3 e manche, kwam Indy ten val. Ze haalde uiteindelijk toch een mooie tweede plaats op het podium.

Photo TC Rijswijk: Remco Huvermann

Erik Peters die als één van de jongste rijders mee deed aan deze wedstrijd, liet zien dat hij zeker niet onder deed voor de rest. Met een heel mooi eerste stuk, kwam hij heel netjes de manches door en zelfs de kwartfinale wist hij goed door te komen. Erik sloot de halve finale af met een vijfde plaats. Een hele mooie ervaring was dit voor Indy en Erik en voor beide rijders smaakte het naar meer!