Voor Niek Kimmann was het gisteren zijn derde wereldbeker overwinning op een rij. Na beide dagen op Papendal te winnen vanuit Lane 8, pakte hij gisteren in Parijs de overwinning vanaf plek één.

Romain Mahieu had in de halve finale een snellere tijd dan de Nederlander en mocht in de finale als eerste kiezen. De Fransman koos voor plek acht, waardoor Kimmann een andere strategie moest kiezen. Hij koos voor plek één en deze keuze pakte goed uit voor hem. De twee gingen zij aan zij, op de eerste bocht af. En omdat Kimmann aan de binnenkant zat, kon hij de leiding pakken. “Ik heb vaker een wereldbeker vanaf plek één gewonnen, maar als je zo vaak vanaf plek acht wint, vergeten mensen dat en denken velen dat ik alleen vanaf plek acht kan winnen. Ik denk dat Lane 8 nog steeds mijn voorkeur heeft, maar blijkbaar kan ik het ook nog steeds vanaf één.”

Door deze overwinning staat Kimmann nu 100 punten los van Joris Daudet, die op de tweede plaats staat. Vandaag kan hij deze voorsprong nog verder uitbreiden.

Photo: Craig Dutton