De Lochsprinters in Nijverdal organiseren sinds jaar en dag de openingswedstrijd voor de NFF. Voor een heleboel fietscrossers betekent dit de start van het seizoen. Voor sommige een mooi moment om de vergelijking te maken met de concurrenten en voor andere de eerste wedstrijd in het begin van hun fietscarrière.

Photo: Hessel Tijssen

De dag begon heel erg goed, met een zonnetje en een blauwe lucht. Rond half negen waren de eerste mensen al aanwezig, om alles klaar te zetten en de tenten op te maken. Zoals altijd waren er redelijk wat mensen op deze wedstrijd afgekomen. Om half tien begon de training, zodat alle rijders een uurtje lang de baan konden verkennen. Het viel op dat de Lochsprinters voor de training al met de baan bezig waren geweest. Er lag namelijk een nieuwe toplaag op, eentje die we in Nederland niet vaak zien. Ondanks de nieuwe grijs-zwarte toplaag en de slechte winter, was de baan toch behoorlijk hard. De omstandigheden waren goed… De baan was hard en het weer mooi!

Photo: Hessel Tijssen

Om 1100u kon dan eindelijk de openingswedstrijd beginnen. Er waren 36 ritten, met drie manches per rit, waarbij de beste vier doorgingen naar de halve finale, of gelijk door naar de finale. De ritten waren leuk om te zien! Vooral omdat de baan in Nijverdal vijf bochten heeft, waardoor er genoeg ruimte is om in te halen. Teun Scholman reed de openingswedstrijd in de klasse 17+ en hij vond het een erg zinvolle wedstrijd om te rijden. “Het is altijd leuk om weer in het wedstrijdritme te komen en het is ook altijd leuk om te zien, hoe je ervoor staat.” Teun reed niet alleen mee, maar wist de klasse 17+ ook te winnen. “De eerste plaats is natuurlijk waar je op hoopt bij een openingswedstrijd. Het is altijd goed om het seizoen te beginnen met een overwinning.” Met deze overwinning op zak, kijkt hij positief naar de rest van het seizoen. “Ik hoop op meer overwinningen, maar ik zal er wel alles aan moeten doen. Ik ben namelijk niet de enige die wil winnen.”

Binnen de NFF is er genoeg concurrentie om het spannend te houden. Vooral bij de provinciale wedstrijden zitten de rijders dicht bij elkaar. Maar ook de regionale zullen spannend zijn dit seizoen. De regio’s zijn hele mooie wedstrijden om als beginnende rijder ervaring op te doen. Voor de gevorderde rijder zijn dit wedstrijden om lekker in het ritme te blijven. Al met al dus genoeg leuke wedstrijden om te rijden dit seizoen en wij zijn er bij!