Gisteren reed het RV BMX Team de derde Europese ronde in Erp. Het internationale team van Ronnie Verweijst was weer compleet en liet zich ook in Erp weer van voren zien.

Photo: Lou Designs & Photography

De baan in Erp is een mooie, maar ook pittige baan. Deze baan stond in 2015 centraal voor het Europees kampioenschap. Dit weekend worden hier de derde en vierde ronde van de UEC European Cup verreden. Lissi van Schijndel die het hele seizoen al sterk rijdt, liet ook op deze baan haar kunsten weer zien. Lissi won haar klasse, met een redelijke voorsprong in de finale en het is dan ook maar de vraag, wie haar dit seizoen kan afstoppen. De andere kanon in dit team is de Deense Mia Christensen. Ook zij reed weer naar het podium en won haar klasse.

Bij de junioren dames waren veel toppers aanwezig en Lotte zat dan ook in een zware bak. Zij kwam helaas niet door de manches heen, maar is wel weer op de goede weg terug. Afgelopen weekend moest ze haar wedstrijd in Rijswijk staken, omdat ze zich ziek voelde. Wie ook niet door de manches kwam, was Scott Verhoeven. De Belg Mika Ooms strandde in de halve finale.

Photo: Lou Designs & Photography

Jason Noordam zag er al de hele dag sterk uit en won dan ook meerdere races. Jason haalde de finale en ook daarin zag het er even goed uit. De jonge rijder ging als tweede de eerste bocht in, maar maakte een foutje, waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zesde plaats. Niet iets waar hij op had gehoopt… Vandaag is dag twee in Erp, dan wordt de vierde ronde gereden in de UEC European Cup. Eens kijken wat het team vandaag presteert!