Laura Smulders pakt in Parijs opnieuw de winst in een wereldbeker. Smulders versloeg op de lijn, de Amerikaanse Alise Willoughby.

Het is wel duidelijk om te zeggen dat de twee top favorieten dit seizoen, Willoughby en Smulders zijn. De twee kemphanen, zijn in iedere wereldbekerfinale nog bepalend geweest. Ook gisteren tijdens ronde 5, was dit weer het geval. De Amerikaanse heeft een uitstekende start, maar op de baan is Smulders weer sterker. Gisteren wist de Nederlandse haar snelheid op het laatste stuk te pakken en de Amerikaanse op de lijn te kloppen. Smulders: “Ik dacht dat ik een goede start had, maar Alise was sneller weg. Ik wist ook dat mijn rondetijden gewoon goed waren, dus ik moest mijn geduld bewaren, een goed rondje rijden en afwachten om mijn slag te slaan.”

Op de baan ging het gelijk op tussen de twee en tot voor de laatste bocht, zag Smulders geen kans om haar te passeren. “Ik zag dat ik meer snelheid had, richting de laatste bocht. Maar dat laatste stuk was zo vermoeiend. En toen ik over de finish kwam, keek ik naar het bord en zag ik dat ik gewonnen had. Zo blij met mijn tweede overwinning.”

De rivaliteit tussen Willoughby en Smulders is mooi om te zien dit seizoen. Ze zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Smulders geeft zelf ook toe, het mooi te vinden dat ze elkaar naar een ander niveau tillen. “Het maakt het racen interessant dit seizoen!” Vandaag is ronde nummer 6 in Parijs en hopelijk zien we een net zo’n spannende strijd als gisteren.

Photo: Craig Dutton