Wat een fantastisch weekend was het weer voor Niek Kimmann. De Nederlander wist ook in Parijs beide dagen winnend af te sluiten. De overwinning van gisteren was de vierde op rij voor Kimmann. 

Ook op de tweede dag in Parijs, liet Kimmann zijn klasse zien en wist hij de finale wederom vanaf zijn favoriete startplek te winnen. Met deze overwinning heeft de Nederlander nu vier van de zes wereldbekers op zijn naam geschreven. Een evenaring van vorig seizoen, waar hij er ook vier won. Met nog vier wereldbekers te gaan, kan hij dat record dit seizoen verbreken.

Photo: Craig Dutton

Kimmann is in vorm en met het WK volgende maand in Zolder, is hij de favoriet voor de titel bij de mannen. De Nederlander wist in 2015 ook al de wereldtitel te pakken in Zolder. Volgende maand kan hij zijn tweede wereldtitel bij de Elite Men pakken. Zoals rijders zelf altijd zeggen, BMX is onvoorspelbaar en kan er van alles gebeuren. Maar op dit moment lijkt het of niemand van de Nederlander kan winnen en dat hij zelf zijn grootste concurrent is.

Kimmann was sprakeloos van zijn presteren in Parijs. “What a crazy weekend in France” schreef hij in zijn post op Instagram. “Soms verbaas ik mezelf”, voegt hij er aan toe. De eerste dag in Parijs was volgens Kimmann zijn beste dag ever. “Ik heb natuurlijk wel vaker goede wedstrijden gereden, maar dan was vaak alleen mijn finale heel goed. Net als dag twee van Papendal, waar ik een baanrecord reed. Dat was supergoed… Maar in de halve finale was ik tweede en dat is natuurlijk prima, want de bedoeling is gewoon doorkomen. Maar hier zat ik in de kwart al meteen bij Fields, Graf en Daudet en in de halve had ik weer Graf en Daudet en ook Campo en die won ik allemaal. En dat dan op eigen baan van de Fransen, met zo’n pittige bak. Ik vraag mezelf dan ook af, of ik ooit zo goed heb gefietst. Het was allemaal zo steady… Het is mooi om ook op een andere baan als Papendal te winnen. Dan hoef ik ook niet te lezen, dat Niek alleen op Papendal wint. Dus dat is gewoon lekker.”

https://www.instagram.com/p/ByhcRyHCxT5/?utm_source=ig_web_copy_link