In Massenhoven (België) werd op 25 en 26 augustus de tweede ronde verreden in de 3Nations Cup. Eerder al werd de eerste ronde in Ahnatal (Duitsland) georganiseerd en de derde ronde vindt in Nederland plaats op 8 en 9 september in Assen.

Op zaterdag kwamen vier rijders van het Talent BMX Team uit Handel in actie, maar werden alle vier voortijdig uitgeschakeld. Het liep allemaal niet zoals het zou moeten gaan. Met onder andere moeilijkheden bij de start en gedrang in de bochten, vielen de resultaten wel iets tegen. Bovendien hadden ze te maken met zware tegenstanders. Bij Jur van Brussel (Boys 8 jaar en jonger) viel dat nog wel mee, want hij bereikte na drie eerste plaatsen in de manches en een derde plaats in de kwartfinale, toch de halve finale. Hierin kwam hij net een plaatsje tekort, voor deelname aan de grote finale. Jur werd uiteindelijk vijfde. Broer Finn van Brussel werd zesde in de achtste finale, na sterk gereden manches. Guus van den Eijnden en Ralf van den Broek moesten in hun klasse tevreden zijn met een zevende plaats in de kwartfinale. Ook deze rijders reden goede kwalificatierondes. Ralf wist zelfs drie manches te winnen en een tweede plek te veroveren in de achtste finale.

Photo: Astrid Fotografie

Zondag waren er zeven deelnemers van het team aanwezig, om te strijden voor een
ereplaats. Teammanager Harm van Brussel, die zich na lange tijd weer eens ingeschreven had voor een wedstrijd, reed als 41-jarige de concurrentie naar huis in de klasse Men 25 jaar en ouder. Harm hoefde alleen maar manches te rijden, waarin hij twee keer eerste en een keer tweede werd. Voldoende dus voor de eindzege. Zoon Jur van Brussel was verder ook de enige van de teamleden die een finaleplaats wist af te dwingen. Hij werd in de finale bij de Boys 8 jaar en jonger uiteindelijk achtste. In eerste instantie was hij daar niet echt tevreden mee, maar achteraf besefte hij wel dat hij de enige Nederlander was die zich voor de grote finale geplaatst had. De andere vijf leden, hadden het vandaag ook niet gemakkelijk. Finn van Brussel en Ralf van den Broek moesten het doen met een achtste finale. Guus van den Eijnden behaalde de kwartfinale en de halve finale was er voor Pieter van Lankveld. Voor Pieter was het wel sneu, want door een valpartij in deze halve finale wist hij jammer genoeg niet de grote finale te halen. Erg jammer voor hem. Voor Matthew van Dam (Men 17/24 jaar) was de tegenstand vandaag te sterk en Matthew was na de manches (6-5-5) uitgeschakeld voor deelname aan de kwartfinale.

Photo: Astrid Fotografie

De volgende wedstrijd is de vierde wedstrijd in de BMX Topcompetitie. Deze wedstrijd wordt op zondag 2 september georganiseerd door BMX-vereniging DVO in Haaksbergen.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Massenhoven