Tessa Geerling heeft sinds het EK in Verona niet meer gefietst. Tessa vertrok voor een half jaar naar Mexico om daar te studeren. De wedstrijd in Zolder was voor haar wel weer even wennen…

Sinds februari is Tessa terug uit Mexico. Ze was daar voor haar studie International Business and Languages. Het was voor haar nogal wennen om weer terug te zijn in Nederland. “Ik leefde daar in een stad met 5 miljoen mensen, waar er altijd wel wat gebeurde, of te doen was. Dan is dat hier in Nederland en in zo’n klein dorpje al snel saai natuurlijk. Ik moest ook nog bijkomen, omdat ik daar een half jaar in een totaal ander klimaat heb geleefd. Het was daar 30 graden en dan is het hier bij terugkomst best koud en regenachtig!” Ook voor Tessa stond afgelopen weekend haar eerste grote wedstrijd op het programma. Ze besloot hier toch aan mee te doen, omdat ze Zolder een leuke baan vindt en ze zo kan meten, waar ze staat. “Ik had niet echt verwachtingen van mezelf, na net pas weer op de fiets te zitten. Nu zo’n 1,5 maand ongeveer. Zaterdag gingen mijn eerste twee manches een beetje moeizaam. Zelf had ik er ook wel moeite mee, dat ik niet als mijn oude ik op mijn fiets zat. Alles voelde nog een beetje onwennig en stijf. Wel ging het vanaf de kwart elk rondje wat beter en bereikte ik zelfs de finale, waarin ik zelfs vierde werd! Iets wat ik eigenlijk totaal niet had verwacht, na mijn eerste twee manches.”

Photo: Lou Designs & Photography

Zondag had Tessa er iets meer zin in, want toen scheen de zon. Haar trainingsrondje ging ook goed, dus dat gaf haar wel meteen een goed gevoel. “Ik merkte ook meteen in mijn manches dat ik weer iets soepeler op de fiets zat, ten opzichte van zaterdag. Alles ging net even iets beter!” Haar kwart finale ging ook goed en ze voelde zich langzamerhand weer een beetje als vanouds. En dat gaf haar hoop… Ook op deze dag bereikte Tessa de finale, ondanks dat ze er dus een half jaar uit is geweest. “Ik moet zeggen dat mijn weekend wel lekker constant was, want op de zondag werd ik ook vierde. Achteraf mag ik eigenlijk best tevreden zijn met deze resultaten, aangezien ik vanaf Verona niet meer heb gefietst. Ik mis nog echt veel basisconditie, maar ook explosiviteit, beensnelheid en natuurlijk techniek. Alles loopt nog een beetje stroef, maar het gaf een goed gevoel dat wel elk rondje beter ging.” Vooral in het begin was het frustrerend voor Tessa. Het op de fiets stappen en dat dan de dingen niet meer lukte die je voorheen wel kon, dat frustreerde haar het meest. “Ik verwachtte eigenlijk gewoon, ik ga weer verder waar ik gestopt was. Maar dat viel wel even tegen!” De komende tijd gaat Tessa werken aan de punten die iets minder gaan en wil ze gewoon weer lekker op de fiets zitten en positief blijven.