Tim Goossens reed afgelopen weekend de tweede nationale wedstrijd van het seizoen. In Haaksbergen werd Tim nog derde, maar in Rijswijk lag de baan hem beter en kon hij de eerste plek veroveren.

Photo: Remco Huvermann

Hoe verliep voor jou de dag?

“In de manches zat ik niet heel moeilijk ingedeeld. Ik reed dan ook alles één. In de kwart zat ik wat zwaarder ingedeeld, maar werd ik ook eerste. In de halve liep het voor het eerst niet lekker die dag. Ik lag op een vijfde plek, maar werd uiteindelijk toch nog derde en mocht ik door naar de finale. Ik had een goede start vanaf zes en ik kon redelijk snel naar binnen. Ik maakte veel snelheid, waardoor ik de triple kon springen en de rest van de baan, was gewoon mijn ding doen. Ik reed al snel weg van de groep… Ik had niet alleen een voorsprong, omdat ik de triple sprong, maar ook omdat ze achter mij aan het duwen waren. Ik had toen zo’n grote voorsprong, dat ik mezelf niet hoefde te haasten.”

Photo: Remco Huvermann

Wat was er anders ten opzichte van vorige week?

“De baan was wel puntig en had veel bulten, maar dat is redelijk in het voordeel voor mij. Het was nu meer mijn baan, dan vorige week in Haaksbergen. Ik moet het meer van techniek hebben, dan van kracht.”

Wie zijn voor jou de lastigste tegenstanders in je klasse?

“Jimmy Jansen, Nick Onrust en Sem Lourensen zijn mijn grootste concurrenten”

Wat is je sterkste punt en waar moet je nog aan werken?

“Mijn sterkste punt is mijn versnelling en mijn techniek. Waar ik nog aan moet werken is mijn kracht en mijn fysiek. Aankomend weekend rijd ik de Europese rondes in Erp en ik verwacht daar de halve te halen, maar hoop op een finale. Ik hoop elke wedstrijd weer, zo ver mogelijk te komen… Hopelijk net zo ver als in Rijswijk!”