Tijdens de tweede dag in Parijs, was het niet Alise Willoughby, of Laura Smulders, maar de Française Manon Valentino met de overwinning. Eerder won Valentino al in Manchester en kreeg ze de overwinning min of meer kado. In Parijs wist ze echter op eigen kracht te winnen, in een zinderende finale.

Waar alle ogen in de finale weer gericht waren op de strijd tussen de twee kemphanen, was het de Française die vriend en vijand verraste. Met een weergaloze inhaalactie in de eerste bocht, pakte ze de leiding over van Willoughby en stond deze niet meer af. Smulders moest ook deze keer weer in de achtervolging en kon op het laatste stuk nog een eindspurt inzetten. Op de streep klopte ze wederom de Amerikaanse, net als de dag ervoor. Echter was het deze keer niet voor de eerste plaats, maar voor de tweede. In het algemeen klassement staat Smulders bovenaan, met 5 punten op Willoughby. Valentino staat in dat klassement op de vierde plaats, achter Judy Baauw.

Op 27 juli zal het WK worden verreden op de baan in Zolder. Daar zal Smulders haar titel gaan verdedigen. Tijdens de wereldbeker vorig seizoen, wist de Nederlandse één dag te winnen. De ander dag won de Britse, Bethany Shriever. De titelstrijd in Zolder zal dit jaar een spannende zijn en nog niet zo maar op voorhand beslist. It’s any woman’s game op dit moment!

Klassement Elite Women 2019

Ranking_Women